Çankırı Karatekin Üniversitesi Hedef Büyüttü

Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, Karatekin Üniversitesi’nin projeleriyle öne çıkan büyük bir üniversite olacağını söyledi.

Çankırı Karatekin Üniversitesi Hedef Büyüttü
Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, basın toplantısı düzenleyerek çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Akademik yapısı en güçlü üniversitelerden birisi olduklarını rektörlük seçimlerinde ispatladıklarını dile getiren Savaş, bu başarının kendisinin değil, kurumun başarısı olduğunun altını çizdi.

Üniversitenin hızla geliştiğini dile getiren Rektör Savaş, belirledikleri yol haritası ile başarıya doğru emin adımlarla ilerlediklerini belirtti.

Rektörlük seçimlerinin ardından çalışmalarına ara vermeden devam ettiklerini ifade eden Savaş, “Çankırı, ikinci bir Eskişehir olma yolunda ilerliyor. Tabi ki, bu sadece üniversiteyle olacak bir iş değil, ama biz bu konuda üniversite olarak üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız. Allah’a hamdolsun, çalışmalarımızda hiçbir sıkıntı yaşamıyoruz ”diye konuştu.

Karatekin Üniversitesi’nde akademik bir yapı olduğunu dile getiren Savaş, “Bunu her zaman gururla söylüyorum. Karatekin Üniversitesi, siyasi yâda ideolojik değil, akademik bir kadrolaşmayla yoluna devam ediyor. Kadrolaşma konusunda oldukça hassas davranıyoruz. Yani aşçıya ihtiyacımız varken şoför almıyoruz. Ben devletin vergileri ile okudum ve bu konuma geldim. O vergileri helal ettirmek istiyorum” dedi.

Üniversitelerin özerk bir yapısı olduğunu ifade eden Rektör Savaş, sorumluluklarının farkında olduğunu belirtti.

Karatekin Üniversitesi’nin kısa sürede kurumsal bir üniversite haline geldiğini söyleyen Savaş, “Biz şuan 17 üniversiteye destek veriyoruz. COST projemiz var ve birçok uluslararası projelere imza atıyoruz. Aynı zamanda Uluyazı kampüs alanındaki çalışmalarımıza da aralıksız olarak devam ediyoruz. Karatekin Üniversitesi projeleriyle öne çıkan büyük bir üniversite haline gelecek buna yürekten inanıyorum” şeklinde konuştu.

Üniversite olarak şehrin tüm değerlerini dikkate aldıklarına dikkat çeken Savaş, şehirle birlikte büyüme gayreti içinde olduklarını kaydetti.

Geleceğe umutla baktıklarını söyleyen Savaş, çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür ederek sözlerini noktaladı .
Kaynak: İHA