Başsavcı Murat Uzun'un Baba Evinde Hüzün

Tunceli’nin Ovacık ilçesinde silahlı saldırıda ağır yaralanan Cumhuriyet Başsavcısı Murat Uzun’un Samsun'daki baba evinde hüzün ve endişeli bir bekleyiş hakim.

Başsavcı Murat Uzun'un Baba Evinde Hüzün
Adliye lojmanlarına giderken evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan Başsavcı Murat Uzun'un Samsun'un İlkadım ilçesi İlyasköy Mahallesi'ndeki evinde gözyaşı ve teröre öfke var. Hemşire Cihan Uzun ile 6 yıllık evli olan Başsavcı Uzun'un 2 ve 5 yaşında iki çocuğunun olduğu öğrenildi. Babası Hamit Uzun'un Suudi Arabistan'ın Riyad şehrinde çalıştığı öğrenilen Başsavcı Murat Uzun'un annesi Ayşe Uzun ise oğlunun vurulduğunu öğrenince gözyaşlarına boğuldu.

Başsavcı Murat Uzun'un kayınpederi 70 yaşındaki Hüseyin Ayar, anarşinin biran önce bitirilmesini isteyerek, "Anarşiye karşıyız. Bir avuç terörist, 75 milyon Türk ile savaşamaz. Dış ülkeler bunlara yardım ediyor. Bunun önlemi alınmalı. Türk halkı birlik ve beraberlik içinde olmalı. Anarşinin üzerine hep birlikte gidilmeli" dedi.

Kayınvalide Hacer Ayar, devletin damadını niçin korumadığını sorarak, saldırıya tepki gösterdi. Murat Uzun'un dayısı Nihat Abanoz ise, "Yakalanan teröristlerin benim verdiğim vergiler ile cezaevinde bakılmasını istemiyorum. Benim vergimle onlara bakmasınlar" diye konuştu.

4 erkek, 1 kız kardeş olan Savcı Murat Uzun'un 3 ay önce Ovacık ilçesine atandığı öğrenildi .
Kaynak: İHA