Menderes’in Mevlidine Katılan Chp’li Vekil: Her Türlü Bedeli Ödemeye Hazırım

Merhum Başbakan Adnan Menderes’in mevlidine katılan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Faik Tunay, Türkiye’deki darbeci zihniyete karşı her türlü bedeli ödemeye hazır olduğunu söyledi.

Tunay, “İnşallah CHP’de bir daha asla ve asla darbeleri meşru göstermeye çalışan insanlar söz sahibi olamazlar.” dedi.

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı’nın merhum Başbakan Adnan Menderes için organize ettiği Sultanahmet’teki Mevlid-i Şerife CHP Milletvekili Faik Tunay da katılmıştı. Bazı kesimler, sosyal medyada Tunay’ın mevlide katılmasını ağır sözlerle eleştirmişti. Cihan Haber Ajansı’na konuşan CHP’li Tunay, Menderes ile ilgili fikirlerini ve mevlit programına neden katıldığını anlattı. Siyasete girdiği ilk günden beri Menderes ve Özal’ın kabirlerini ziyaret ettiğini belirten Tunay, “Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı’ndan böyle bir davet gelince zaten her sene yaptığım gibi bu sene davete icabet ettim. Ben Menderes’e Allah’tan rahmet diliyorum. Onlar birer demokrasi şehididir. Demokrasiyi sözde değil özde benimseyen herkesin bu idamlara karşı çıkması gerekiyor. Hiçbir siyasi çatışma, milletin gönlünde taht kurmuş Başbakan’ın asılmasını gerektirmez. Bunu söyleyenlerin asıl amacı; bu darbeleri meşru göstermektir.” diye konuştu.

‘BİR SİYASETÇİ OLARAK ÇOK BÜYÜK ÜZÜNTÜ DUYDUM’
Anma programında çok büyük üzüntü duyduğunu anlatan Tunay, “Milletimiz anıt mezarda ve Sultanahmet’teki mevlitte camiye de sığmayarak Menderes’e ve dava arkadaşlarına olan bağlılığını göstermiştir. Ben bir siyasetçi olarak o programlarda çok büyük bir üzüntü duydum. Anıt mezara giderken şunu düşündüm; bir başbakan ‘yeter söz milletindir’ diyerek yola çıkmış, milletin teveccühünü kazanmış, bugün ebedi istirahatgahında yatıyor ama nasıl yatıyor? Bir darbe ile al aşağı edilmiş, milletin vicdanını yaralayan suçlamalarla idam edilmiş, bu çok üzücü bir şey. Buraya giden herkesin bundan bir ders alması gerekiyor. Büyük üzüntü ile ve acı ile gittik ama şunu gördük; Sultanahmet Camii’nde milletimizin bu olaya bağlılığı bir daha böyle utanç olaylarının yaşanmayacağının en büyük göstergesidir. Bu da beni mutlu eden bir gelişmeydi.” ifadelerini kullandı.

‘MENDERES’İN MEZARINA GİDERKEN KİMSEYE DANIŞACAK HALİM YOK’
Adnan Menderes’in kabrini ziyarete giderken kimseye danışmadığını dile getiren Tunay, “Ben Menderes’in mezarına giderken hiç kimseye danışacak halim yok. Çünkü bu benim inandığım bir değer, benim yaşam şeklim. Ben bunu hemen hemen her sene yapıyorum.” dedi.

Programa katıldıktan sonra sosyal medyadan bir kısım insanların kendisine karşı linç kampanyası yürüttüğünü ifade eden Tunay, “Sosyal medyada mail yoluyla ciddi hakaretler aldım. Her türlü edep ve adap çizgisinden yoksun yaklaşımlarla bana saldırıldı. Bana karşı yazılan yazılara CHP dışından insanların beni savunmalarından dolayı mutlu oldum. Bir kez daha ortaya çıktı ki; bu tarz insanlar azınlık. Bunlar darbe zihniyetini savunan, darbelerden beslenen, millete rağmen siyaset yapma anlayışında olan insanlar. Bunlar Türkiye’yi yönlendirmeye çalışıyorlar. Partiden üst düzey ya da milletvekili olarak bana herhangi bir tepki gelmedi. Tepki gösterenler CHP’deki değişim ve dönüşüme karşı olanlardır.” ifadelerini kullandı.

‘KILIÇDAROĞLU’NUN ANIT MEZAR ZİYARETİ BENİ MUTLU ETTİ’
Kemal Kılıçdaroğlu’nun anıt mezara gideceğinden haberi olmadığını aktaran Tunay sözlerini şöyle tamamladı: “Haberim yoktu ama çok mutlu oldum. Genel başkanın orada yaptığı açıklamaları önemsiyorum. Genel başkanın ziyaretinden sonra bana hakaret edenler sus pus oldular. Önemli olan genel başkanın oraya gitmesidir. İnşallah CHP’de bir daha asla ve asla darbeleri meşru göstermeye çalışan insanlar söz sahibi olamazlar. Ben siyasete ilk girdiğim gün babamın bana vasiyeti; hiçbir zaman milletin değerlerini küçük görme. Milleti karşına alma. Biz her türlü bedeli ödemeye razıyız. Bizim hiçbir şeyden korkumuz yok. Biz bunlarla her zaman mücadele ederiz. Millet bunlara prim vermiyor.”