Gazilerden Buruk Ziyaret

İzmir Valisi Cahit Kıraç ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, şehit aileleri ve gazi derneklerinin temsilcileriyle 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle makamlarında bir araya geldi.

Gazilerden Buruk Ziyaret
Vali Kıraç'ı ziyaret eden Türkiye Muharip Gaziler Derneği İzmir Şubesi, Türkiye Harp Malülü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği İzmir Şubesi, Tüm Emniyet Teşkilatı Mensupları Vazife Malülleri ve Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği İzmir Şubesi yöneticileri, “Bu bayrak ve bu vatan için nice şehitler verilmiştir ve verilmeye devam ediliyor. Bayrağımız Türkiye Cumhuriyeti’nin semalarında hiçbir zaman inmeyecektir. Şanlı bayrağımız daim olacaktır. Sayın Valimiz Cahit Kıraç’a gazilere desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz” dediler.Kıraç da, Türkiye Cumhuriyeti'nin bulunduğu coğrafyada ayakta durması ve günden güne daha iyiye gitmesinde ülke için kanını akıtan şehit ve gazilerin emeğinin bulunduğunu belirterek şehidi olmayan coğrafyaya vatan denemeyeceğini söyledi.

Kıraç, hizmetleri için gazilere minnettar olduklarını belirterek teşekkür etti. ŞEHİDİN OLMADIĞI GÜN YOK Dernek yöneticileri daha sonra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu'nu ziyaret etti. Kocaoğlu, son zamanlarda şehidin olmadığı günün olmadığını ifade ederek şunları söyledi: “Şehit polisimizin ailesinin çektiği acıyı dün cenaze töreninde hepimiz gördük. Biz ne kadar üzülsek de, onlar gibi ıstırap duyduk mu, hepimizin kendi içinde bunu sorgulaması gerekir” Terör sorununun birlik ve beraberlikle çözülebileceğini kaydeden Kocaoğlu, çözümün siyasetçilerde ve parlamentoda olduğunu, tüm siyasi partilerin siyasi hesap yapmaksızın bir araya gelmesi gerektiğini söyledi.

Kaynak: İHA