Dsi Genel Müdürü Özkaldı'nınAçıklaması

DSİ Genel Müdürü Akif Özkaldı, ''Karacasu Barajı'nın faaliyete geçmesi ile yılda 5,5 milyon TL tarımsal gelir artışı sağlanacağını'' belirtti.

Karacasu ilçesinde 1989 yılında temeli atılan ve 2009 yılında yeniden gündeme alınarak inşaatı tamamlanan Karacasu Barajı'nda su tutma töreni düzenlendi.

Törende konuşan Özkaldı, Dandalaz Çayı üzerinde inşa edilen barajdaki su ile 2 bin 814 hektar arazinin sulanmasının planlandığını ifade ederek, Aydın'a yeni göletlerin de yapılacağı söyledi.

Türkiye'de çok değişken özellik gösteren yağışların, baraj yapımını zorunlu hale getirdiğini kaydeden Özkaldı, ''Baraj ve göletler tarım ve içme suyu açısından çok önemlidir. İnsan odaklı yatırımlara değer veren Genel Müdürlüğümüz, bu barajlarla vatandaşımıza hem içme suyu, hem de kullanma suyu sağlamıştır. Bakanlığımızın yoğun çabaları ile barajların yapımına hız kazandırılmıştır. Aydın verimli arazileri önemli bir ildir. DSİ kriterlerine göre Aydın'da 1 milyon 470 bin dekar sulanabilir alan bulunmaktadır. Yüzde 71 olan bu oranı önümüzdeki yıllarda yüzde 100'e çıkartmayı hedefliyoruz'' diye konuştu.

Özkaldı, barajın maliyetinin 150 milyon TL olduğunu ifade ederek, ''Barajın faaliyete geçmesi ile yılda 5,5 milyon TL tarımsal gelir artışı sağlanacaktır'' dedi.

Konuşmaların ardından AK Parti Aydın Milletvekili Gültekin Kılınç, Aydın Valisi Kerem Al, DSİ Genel Müdürü Akif Özkaldı, Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir ile DSİ Aydın 21 Bölge Müdürü Ali Rıza Diniz, barajın su tutma törenini gerçekleştirdi.

Muhabir: Bahattin Albayrak / Suat Deniz / Halil Şahin

Yayıncı: İbrahim Uyar
Kaynak: AA