Bilecik Belediye Başkanı Yağcı:

Bilecik Belediye Başkanı Yağcı, ''Ahilik kültüründen aldığımız ve alacağımız ilhamla birlik beraberlik içerisinde kolektif çalışma alışkanlıklarımızı da geliştireceğiz'' dedi.

Belediye Başkanı Yağcı, Şeyh Edebali Türbesi'nde düzenlenen ve Vali Yardımcısı Hasan Kayhan, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Hüseyin Çelik, Bilecik Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Halit Gölcan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Latif Erkan ve kutlama komitesi, daire müdürleri ile vatandaşların katıldığı törende, ahiliğin esnafın düzenli ve intizamını temin eden sadece kendisine mensup olan esnafı, sanatkarı korumak değil aynı zamanda kurduğu ve oluşturduğu ilkelerle o toplumun huzurunu ve sükununu sağlayan, ihtirastan ziyade kanaate dayalı ayrıştırmadan, ziyade birlik ve beraberliğe dayanan, kin nefretten ziyade sevgiye, hoşgörüye dayanan bir sistem olduğunu kaydetti.

Kendisi için istediğini komşusu için istemedikçe ve kendi empati duygusunu geliştirmedikçe toplumda birlik ve beraberliğin zor geliştirileceğini ifade eden Yağcı, şöyle konuştu:

''Ben neyi arzu ediyorsam benim için ne güzel olacaksa bilin ki, muhatap olduğunuz kesim içinde aynı şeyler güzeldir. Ahilik, tüm bu organizasyonu sağlayarak bir toplumda düzeni, intizamı gerçekleştiren en önemli kurumlardandır. Kentimiz her geçen gün değişiyor ve gelişiyor. Bu değişim ve gelişim içerisinde şehrimizin can damarı olan esnafımızın da gelişip değişmesi son derece önemli. Değişmeyen tek şey değişimin kendisidir derler, doğrudur. Hayat tekabülden ibarettir. Onun için statik yerinde duranlar gelişime ayak uyduramazlar. Şehir büyürken gelişirken biz ahilik kültüründen aldığımız ve alacağımız ilhamla birlik beraberlik içerisinde kolektif çalışma alışkanlıklarımızı da geliştirerek, içerisindeki esnafımız şehirle birlikte bizde büyümek zorundayız. Eğer bu büyümeyi birliktelik içerisinde yapamazsak, birbirimizi sevemezsek sayamazsak hoşgörü ile bakamazsak bu haftaları çok kutlarız ama sadece kutlamada kalır. Önemli olan bunun ruhunu içimize sindirebilmek. Bu ruhu almaktır. Bilecik'te bu ruh var bunu sahiplenmemiz gerekir.''

Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Erkan da, ahi teşkilatının kalite anlayışının, müşteri odaklı üretim ve her kademede yürütülecek, eğitim anlayışından geçtiğini söyledi.

Şet kuşatma töreniyle devam kutlamalar, 42 yıldır Osmaneli ilçesinde esnaflık yapan Mehmet Azapoğlu'na ''Yılın Ahilik'' plaketinin verilmesi ve ''Ahi pilavı''nın dağıtımıyla sona erdi.

Muhabir: Muhsin Arslan

Yayıncı: Mürsel Çetin
Kaynak: AA