2012 Yatırım Programı Başarıyla Devam Ediyor

Sivas İl Özel İdaresi tarafından il genelinde yürütülen kırsal altyapı çalışmalarında, asfalt ve sanat yapıları çalışmalarının büyük oranda tamamlandığı bildirildi.

2012 Yatırım Programı Başarıyla Devam Ediyor
Kırsal altyapı programında gelinen noktayı değerlendiren İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, İl Özel İdaresi’nin 2012 yatırım programını başarıyla sürdürdüğünü ifade etti.

Kırsal altyapı geliştirmek ve yol standartlarının istenilen seviyeye ulaşması için İl Özel İdaresi’nin yoğun bir iş sezonunu devam ettirdiğini söyleyen Ayhan; ekiplerin hizmetlerini mevsim şartları doğrultusunda titizlik içinde yürütülmek için canla başla çalıştıklarını ifade etti.

Ayhan, İl Özel İdaresi yatırım programı kapsamında; birinci ve ikinci kat asfalt çalışmalarının büyük ölçüde tamamlandığını kaydederek, önceki yıllarda altyapısı hazırlanmış olan 36 kilometre birinci kat asfalttan 31 kilometresinin tamamlandığını belirtti.

223 kilometre olan ikinci kat asfaltın da 206 kilometresinin tamamlandığını söyleyen Ayhan, 63 kilometre onarım, 114 kilometre stabilize kaplama ve 196 kilometre kırma taş alt temel çalışması yapıldığını kaydetti.

Asfalt çalışmalarının yanı sıra bozuk köy yollarının iyileştirilmesi için yama çalışmalarına devam edildiğini söyleyen Ayhan, il genelinde 3 ekiple yaklaşık olarak 720 km yolda asfalt yama çalışması yapıldığını ifade etti.

Sanat yapısı çalışmalarının da aralıksız sürdüğünü söyleyen Ayhan, 60 adet sanat yapısından 34 adetinin tamamlandığını belirtti.

Kaynak: İHA