Uşak’ta 60 Bin 804 Öğrenci Ders Başı Yaptı

Uşak'ta 2012-2013 eğitim-öğretim yılı ve İlköğretim haftası törenlerle başladı.

Uşak’ta 60 Bin 804 Öğrenci Ders Başı Yaptı
Okul öncesi, ilköğretim ve liseler olmak üzere il genelinde 60 bin 804 öğrenci Haziran’a kadar sürecek yeni eğitim-öğretimine başladı.

Yeni eğitim-öğretim yılı ve İlköğretim Haftası nedeniyle Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu’nda tören düzenlendi.

Törene Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden, Uşak Milletvekilleri Mehmet Altay ve İsmail Güneş, Belediye Başkanı Ali Erdoğan, İl Garnizon Komutanı Jandarma Albay Fuat Kömürcü, İl Genel Meclisi Başkanı Ali İhsan Uzun, Milli Eğitim Müdürü Ömer Bulut, daire müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler ile veliler katıldı.

Tören esnasında 7. Sınıf öğrencisi Hande S. adlı öğrenci sıcak nedeniyle baygınlık geçirdi. Öğrenciye ilk müdahaleyi Halk Sağlığı Müdürü Dr. Hakan Ayanoğlu yaptı. Baygınlık geçiren öğrenci ambulansın geç kalması üzerine özel bir otomobille görevlilerce hastaneye kaldırıldı. Öğrencinin sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Eğitimin konusunun insan olduğunu ve insanın eğitimsiz yaşayamayacağını ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Bulut konuşmasında, yeni eğitim öğretim sezonuna 60 bin 804 öğrenci, 3 bin 956 öğretmen 385 okul ve 2 bin 768 derslikle girdiklerini ifade etti.

4+4+4 sistemine en sorunsuz giren iller arasında yer aldıklarını ve sadece 9 okulda ikili eğitim verildiğini de anlatan Ömer Bulut, amaçlarının eğitimdeki başarıyı daha yukarılara çıkarmak olduğunu söyledi.

Eğitimde başarının öğretmen, öğrenci ve veli işbirliği ile mümkün olduğunu da hatırlatan Ömer Bulut, “Ülke kalkınmasında temel unsur insandır. İnsana değer veren, insanın aklı, kalbi ve fikri ile kendisi için çalıştırabilen sistemler başarılı olup, hedeflerine kısa sürede ulaşabilmektedir. Dünyanın neresinde olursa olsun insanın daima çalışkan, dürüst, faziletli ve ahlaklı olanı itibar görmüştür. Toplumları felaketlerden kurtaranlar; hak ve hukuka saygılı, sevgi ve şefkat kaynağı, fedakar her yönüyle örnek olan insanlardır. Bu nedenle her şeyi insanda başlamak ve yine ondan bitirmek gerekir. Ülkemizin yarınları için gençlerimizin ve çocuklarımızın, özellikle kızlarımızın eğitimine önem vermeliyiz. Çünkü bir kız çocuğunun eğitimi, ailenin eğitimidir. Çünkü eğitimli kız çocukları, eğitimli anneler demektir” dedi.

Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden ise konuşmasında eğitime verdikleri öneme değinerek eğitime yönelik devletin attığı adımları dile getirdi. Eğitime ayrılan bütçenin her yıl arttırıldığını da ifade eden Vali Erden, konuşmasında ülkenin aydınlık geleceği için gençlerin iyi bir eğitimden geçmelerinin önemine de vurgu yaptı.

Konuşmaların arından geçen yıl “Beslenme Dostu” seçilen okullara sertifikaları protokol tarafından verildi.

8. Sınıf öğrencileri tören sonunda bu yıl ilk defa okulla tanışan birinci sınıf öğrencilerine çiçek verdi. Ardından tören öğrencilerin protokol üyelerine çiçek vermesi, öğrencilerin şiir ve marş okumasıyla sona erdi. Törende ayrıca son günlerde artan terör olayları ve şehit haberleri nedeniyle halk oyunları gösterisi iptal edildi. Vali Mehmet Ufuk Erden, tören sonunda sınıfları gezerek birinci sınıf öğrencileriyle sohbet etti .
Kaynak: İHA