Tekirdağ Valisi Yerlikaya:

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, sanayicilerden derslik yaptırmaları konusunda yardım isteyeceklerini belirtti.

Yerlikaya, Tekirdağ Ticaret Borsası İlköğretim Okulu'nda yaptığı konuşmada, Tekirdağ'da yaklaşık bin 500 derslik ihtiyacı bulunduğunu, bu ihtiyacı hayırsever sanayicilerden karşılamayı düşündüklerini söyledi.

Her sanayiciyi derslik yaptırma konusunda gezeceklerini anlatan Yerlikaya, ''Tekirdağ'da 13 sanayi bölgesinde bin 329 sanayicimiz var. Sanayicimizi kapı kapı gezeceğiz. Her sanayicimizden 45-50 metrekarelik bir derslik yaptırmasını isteyeceğiz'' dedi.

Yerlikaya, STK'lardan da bu konuda destek alacaklarını belirterek, şunları kaydetti:

''Yumruğunu sıkıp hiç açılamayan değil, gönlü açık, kalbi açık ve öğrencileri kendi yavruları gibi seven 7 bin öğretmeni de gerçek anlamda kardeş gibi gören sanayici ve yatırımcılarımızın kapısını çalacağız.

Yeni dönemde, İl Özel İdare'nin bütçesinden bir derslik dahi yaptırmayacağız. Sadece okulların niteliğini, onarımını ve görselliğini değiştirecek paralar harcayacağız. Ya öğrenen olalım, ya öğreten olalım. Öğrenen, öğreten olamıyorsak, bu iki kesimi çok seven olalım. Ama dördüncü kesim olmayalım.''

Muhabir: Ergin Akgün / Muhterem Erkul

Yayıncı: Nurettin Coşkun
Kaynak: AA