Sp’den Kınama

Saadet Partisi (SP) Zonguldak Merkez İlçe Teşkilatı Basın Sözcüsü Ergin Ak, “Öncelikle ‘’Innocence of Muslims” (Müslümanların Masumiyeti) adlı sözde film olduğu iddia edilen çirkin görüntüleri çekenleri, piyasaya sürenleri, bunu bir sanat olarak değerlendirenleri ya da düşünce özgürlüğü görenleri en ağır biçimde kınıyoruz” dedi.

Bütün Müslüman ülkelerde tepkilere neden olan filmle alakalı SP Zonguldak Merkez İlçe Teşkilatı Basın Sözcüsü Ergin Ak yaptığı açıklamada, “Biz bu çirkin görüntüleri Büyük Ortadoğu Projesi kapsamında, Büyük İsrail Devleti’ni kurabilmek için bölgemizde çevrilen dolapların bir devamı olarak değerlendiriyoruz. Ülkemizde ve bölgemizde sürekli olarak bir kaos ortamı oluşturulmak isteniyor. Ekranlar ve internet insanları manipüle etmek için kullanılıyor. Provokasyon amaçlı birçok olay çıkartılıyor. Kesin olmamakla birlikte yüz kadar Yahudi işadamından beş milyon dolar bağış toplanarak çekildiği belirtilen bu çirkin görselin bir video paylaşım sitesinde yayınlanan 13 dakikalık fragmanında, bir grup oyuncu, “Hz. Muhammed hakkındaki gerçekleri açıklıyoruz” iddiasıyla bir dizi hakareti arka arkaya sıralıyor. Görüntülerde Efendimize ve O’nun şahsında İslam’a ve tüm Müslümanlara çok ağır hakaretler, iftiralar ve hazmedilemeyecek ithamlar var. Her biri müminlerin anneleri olan Efendimizin eşlerine yönelik alçakça bir yaklaşım var. Efendimiz kadın düşkünü, Müslümanlar çapulcu olarak nitelendiriliyor. Böyle bir densizliğe tepkisiz kalmamız mümkün değil. Bu görüntüler karsında sokaklara taşmamak, en şiddetli cevabı vermemek için bir Müslüman’ın tüm sinirlerini aldırması gerekir. Ancak biz biliyoruz ki o çirkin görüntüleri çekenlerin gayesi de zaten bu. Ortalığı karıştırmak. Libya’da, Mısır’da, Yemen’de insanlar sokağa dökülüyor. Tepkiler kan dökülmesine kadar varıyor ve Amerikan savaş gemileri yine bölgeye geliyor. Sanki ikinci bir 11 Eylül tezgâhlanıyor. Sanki bu ülkelerin yeni yönetimlerine bir mesaj veriliyor. Bunun bir provokasyon olduğu oyuncuların kandırıldıklarını ve filme dublaj yapıldığını ileri sürmelerinden belli. Muhtemelen artık hayatlarından da endişe ediyorlardır. S

özde filmin yapımcısı olduğu söylenen Sam Bacile hayalet karaketer çıkıyor. Nerede, hangi stüdyoda çekildiği, senaristinin kim olduğu bilinmiyor. Tam bir faili meçhul cinayet gibi SP mensupları olarak, Müslümanlar olarak, onurlu birer insan olarak bir inanca yapılan bu çirkin saldırıyı, bu çirkin görüntüleri piyasaya sürenleri, daha önce de buna benzer çirkinlikleri yapanları tekrar en ağır biçimde kınıyoruz. Ancak üstüne basa basa şunu söylüyoruz ki biz bu olayları uluslar arası siyasetin haricinde üç beş densizin haddini bilmezliği olarak değerlendirmiyoruz. Bu tamamen bilinçli bir saldırıdır. Siyonizmin ve uzantılarının emrinde olan ekipler Müslüman halkları önce tahrik edip kışkırtıyor, provokatörlerle kitleleri şiddete sürüklüyor ve akabinde terörizmle mücadele adı altında gelip bölgemize yerleşiyorlar. Aynı senaryoyu defalarca oynadılar ve oynamaya devam ediyorlar. Bütün bu karışıklıklara zemin oluşturan temel faktör ise Müslümanların bugünkü parçalanmışlıkları, bölük pörçük oluşlarıdır. Biz inanıyoruz ki insanların hem inançlarına hem de canlarına ve mallarına kasteden bu zalim dünya düzeninden kurtuluşun yolu hakkı üstün tutan bir anlayışla kurulacak olan İslam Birliğidir. Bu coğrafyanın tek harcı İslam’dır” dedi.

Kaynak: İHA