Oltu’da 7 Bin 72 Öğrenci Ders Başı Yaptı

Erzurum’un Oltu ilçesinde 7 bin 72 öğrenci ve 655 öğretmen ders başı yaptı.

Oltu’da 7 Bin 72 Öğrenci Ders Başı Yaptı
2012-2013 eğitim öğretim yılında ilçe genelinde okul öncesi 465, ilköğretim 2 bin 14, orta 2 bin 173 ve liselerde de 2 bin 420 öğrenci için ders zili çaldı.

Yeni eğitim öğretim yılında ilçe genelinde toplam 655 öğretmenin görev yapacağı bildirilirken, 2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı İlköğretim Haftası da Oltu Orta Okulu Salonu’nda hazırlanan bir programla kutlandı. Dün sabah Hükümet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan kutlama programı Oltu Orta Okulu Salonu’nda devam etti.

İlköğretim Haftası Kutlama programında konuşan Oltu İlçe Milli Eğitim Müdürü Nurullah Aktaş, yeni eğitim ve öğretim yılının hayırlı olması temennisinde bulunarak öğrenciyi merkeze alan bir anlayışla eğitim öğretim faaliyetlerinin sürdürülmesine atıfta bulundu.

Aktaş, amaçlarının bilgi aktarmak değil bilgiye ulaşmanın yollarını araştıran, bilgiyi paylaşabilen, teknolojiyi üretebilen ve insanlığın yararına kullanabilen dinamik ve özgüvenli bir nesil yetiştirmek olduğunu söyledi.

Konuşmasında öğretmen ve velilere de seslenen Nurullah Aktaş, “Öğrencinize ve okulunuza sahip çıkmalı ve desteklemelisiniz. Bu nedenle sürekli okullarınızı ve öğretmenlerinizi ziyaret ediniz. Öğrencinizle ilgili olunuz. Öğrencinizin yalnızca öğretim yönünden değil, eğitim yönünden de gelişmesi için imkânlarınızı sonuna kadar kullanınız.” dedi.

4+4+4 yeni eğitim yasası nedeniyle yaz boyunca okullarda düzenlemelere gidildiğine de değinen İlçe Milli Eğitim Müdürü Aktaş, “Okullarımızı yeni sisteme uygun hale getirmek için yoğun bir çalışma yaptık. Öğrenci ve öğretmen aktarımlarını tamamladık. Okullarımızın fiziki eksiklerini giderdik. Bu süreçte başta Kaymakamımız olmak üzere Belediye Başkanımıza ve okul yöneticilerimize değerli katkılarından ötürü teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.

Daha sonra öğrencilerin okumuş olduğu şiirler ve ront gösterileriyle süslenen kutlama programı yine öğrencilerin seslendirdiği türküler ve slayt gösterileriyle son buldu.

Bu arada birinci yarıyıl 25 Ocak’ta biterken, 11 Şubat’ta da ikinci yarıyıl başlayacak. İkinci dönemi 11 Şubat’ta başlayacak 2012-2013 Eğitim Öğretim sezonunda okullar 14 Haziran’da yaz tatiline girecek .
Kaynak: İHA