Eğitime Sıra Dışı Yaklaşım

Okulların açılmasının arifesinde ülke gündemi 4+4+4 eğitim sistemini tartışırken özel okullardan da sürece olumlu katkıda bulunacak adımlar geliyor.

Eğitime Sıra Dışı Yaklaşım
“Sadece sınava değil hayata hazırlık” sloganından hareketle Çınar Koleji Türkiye’nin İlk Yaşam Becerileri Merkezi’ni (Life Street) öğrencilerinin hizmetine sundu. Birbirinden bağımsız atölyeler konseptiyle hazırlanan Çınar Koleji Yaşam Becerileri Merkezi’nde özel mimari projesi ve olağanüstü tasarımıyla Mutfak Sanatları’ndan Hayal Atölyesi’ne, Masalevi’nden Ahşap ve Oyuncak Atölyesi’ne kadar 19 farklı atölye bulunuyor.

Anasınıfından lise sona kadar her yaş kademesindeki öğrencilerin yararlanacağı bu atölyelerde öğrenciler ilgi ve yeteneklerine göre istedikleri çalışmaları özgürce yerine getirme şansına sahip olacak.

Öğrenciler; Mutfak Sanatları Atölyesi’nde hijyen, temel ve pratik mutfak bilgileri, sofra kültürü, yemek adabı gibi konuları, Çamurev’de gönlünce çamurdan şekiller ortaya çıkarmayı, Onarım ve Dizayn Atölyesi’nde gündelik eşyaları tamir bilgilerini, Hayal Atölyesi’nde düşünmeyi ve düşündüklerini yazıya dökmeyi, Story Land’de masal kahramanlarıyla yabancı dili, Galery 3D’de nesneleri algı-yüksekli ve derinlik boyutlarıyla inceleyebilmeyi, 112’de acil ilk yardım ve temel sağlık bilgilerini öğrenecekler.

66 aylıklar okula başlamalı mı başlamamalı mı konusu tartışılırken böyle sıra dışı bir merkezi hayata geçiren Çınar Koleji Genel Müdürü Kadir Ünal bu kadar atölyenin bir arada olduğu merkezin Türkiye’de bir ilk olduğunu söyledi.

Yeni sistemle eğitimden ziyade öğretimin önem kazandığını ifade eden Ünal “Life Street diye ifade ettiğimiz Yaşam Becerileri Merkezi’nde öğrencilerimiz hayatta işlerine yarayacak ve onlara artı değer katacak birçok bilgi ve uygulamayı öğrenecekler” dedi.

Bu çalışmanın sıradan bir kulüp çalışması olmadığını söyleyen Ünal, “Life Street belli bir öğrenci grubunun veya kulübün hobi olarak haftada bir iki saat kullanacağı bir çalışma değil, her yaş ve seviye grubundan tüm öğrencilerin yararlanacağı ve birçok derslerin alanında uzman isimler tarafından bu atölyelerde yapılacağı özel bir uygulama alanı” dedi.

Yaşam Becerileri Merkezi’nin eğitim camiasına yeni bir ufuk kazandıracağını ve tartışılan yeni eğitim sistemine de bir nevi yol haritası çizeceğini söyleyen Çınar Koleji Genel Müdürü Kadir Ünal “Projede dokunarak, hissederek, algılayarak eğitim süreçlerine dahil olan öğrenciler kelimenin tam anlamıyla "yaparak ve yaşayarak" hayata hazırlanacaklar” dedi.

Yaşam Becerileri Merkezi (Life Street)’nde bulunan atölyeler, Mutfak Sanatları Atölyesi, Tekstil Tasarım Atölyesi, Lego Kids, Hayal Atölyesi, Masal Evi, Düşünce Becerileri Atölyesi, Story Land, Galeri 3D, Drama Atölyesi, Çamur Ev, Ahşap ve Oyuncak Atölyesi, Orkestra, Onarım ve Dizayn Atölyesi, 112, Deneyim Merkezi, Mucitler Atölyesi, Lego Robotik, Rengarenk.. .
Kaynak: İHA