Chp Manisa Milletvekili Sakine Öz:

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa Milletvekili Sakine Öz, 17 milyon öğrencinin okula başlamasıyla ilgili yayınladığı mesajda, 4+4+4 sisteminin bir sıkıntılar yumağına dönüştüğünü belirtti.

Chp Manisa Milletvekili Sakine Öz:
Öz, tüm bu olumsuzluklara rağmen, eğitim sistemimizin daha fazla siyasi çekişmelere konu yapılmaksızın en iyi şekilde geçirilmesi için ne gerekiyorsa yapılması gerektiğini söyledi.

Sakine Öz, yeni eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle bir mesaj yayınladı. CHP’nin 4+4+4 ile ilgili yaptığı tüm uyarılara rağmen yeni eğitim sisteminin TBMM’de iktidar partisince yasalaştırıldığını belirten Sakine Öz, şöyle dedi: “Derslik sıkıntılarını aşabilmek için öğrencilerin ikili sistem nedeniyle sabahın erken saatlerinde okula başlayacak veya akşamın geç saatlerinde okuldan ayrılacak olması; ders programlarının, okutulacak ders kitaplarının yeterli şekilde hazırlanamaması, sınıfların kalabalıklığı; öğretmen sayısının yetersizliği, 66 aylık çocukların 72 aylık öğrencilerle aynı sınıfta eğitime zorlanması; çocuğu için rapor almak isteyenlere hakaretler edilmesi; seçmeli derslerin sağlıklı biçimde seçilememesi, 4+4+4’ü bir sıkıntılar yumağına dönüştürdü. Yaşanan bu sorunların bir an önce çözülmesini ve öğrencilerin eğitim yaşamlarını en az hasarla sürdürmesini istiyoruz.”

ÖĞRENCİLERİN HEVESLERİ KIRILMASIN

Tüm bu olumsuzluklara rağmen daha fazla siyasi çekişmelere konu yapmadan eğitim sistemindeki aksaklıkların bir an önce giderilmesi gerektiğini belirten Sakine Öz, şunları söyledi: “Öğrencilerin umutları ve hevesleri kırılmadan geleceğe en iyi şekilde hazırlanmaları çok önemlidir. Sorunlarla başlayan yeni eğitim öğretim yılının; öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimiz açısından başarılarla tamamlanmasını diliyoruz.”
Kaynak: İHA