Alkoç; “2012-2013 Yök Reformu Yılı Olmalıdır”
Eğitim Bir Sen Aydın Şube Başkanı Süleyman Alkoç, “Eğitimciler yeni yılda performanslarına etki edecek olumlu yaklaşımlar ve saygı beklemektedir” dedi.

Eğitimde kılık kıyafet dayatmalarının son bulması gerektiğinin altını çizen Alkoç, “Ülkemiz eğitimde yıllarca kaliteyi değil, ideolojik dayatmaları, baskı ve zulümleri konuştu.
Üniversite kapılarındaki gözyaşları ve turnikelere sıkıştırılan özgürlükler yeni YÖK yönetiminin özgürlükçü uygulamaları ile üniversite kapılarında son buldu. Hukuki dayanaktan yoksun yasak ve dayatmalar, bazı yönetmelikler dolayısıyla çalışanlara uygulanmaya devam edilmektedir. “Kamusal Alan” yalanı insan onurunun önüne dikilmekte ve kamu çalışanları inancını gereği olan en demokratik hakkını kullanamamaktadır. Yeni eğitim-öğretim yılında insanları tek tipleştiren, onurunu hiçe sayan, karma eğitim mecburiyeti dâhil bütün antidemokratik dayatmalar son bulmalı, meşru talepler yerine getirilmeli ve insanı merkeze alan yaklaşımların hayata geçirilmesine ve eğitimin sivilleştirilmesine devam edilmelidir”
“2012-2013 YÖK REFORMU YILI OLMALIDIR”
YÖK’ün katsayı ve başörtüsü gibi konularda bilimsel gerçeklikten uzak bağnaz yaptırımlara son veren yeni anlayışın devamı olarak yeni eğitim yılında ‘YÖK Reformu’nu gündemine alması gerektiğine değinen Alkoç, şunları söyledi: “Bilimsel ve yönetsel özerklik ile birlikte demokratik, katılımcı yönetim anlayışının gereği olarak bütün yönetsel süreçlere çalışanlarını temsilen sendikaların dahli, eğitim çalışanlarının kılık kıyafet özgürlüğünün temin edilmesi gibi birçok konuda yeniden yapılandırılması gereken YÖK’ün değişim ve gelişim sürecinde üniversitelere ayak bağı değil, ön ayak olması esas alınmalıdır” 2012-2013 yılında öğretmen ihtiyacını gidermek amacıyla 40 bine yakın yeni öğretmen ataması yapıldığını ve bu öğretmenlerden 377’sinin Aydın’da görevlendirildiğini anımsatan Alkoç, eğitim-öğretim ve bilim hizmet kolunda örgütlü ve genel yetkili sendika olarak 2012-2013 ders yılının başta eğitim çalışanları, öğrenci, veli olmak üzere herkese huzur getirmesini temenni etti .
