2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılı Açılışı Gerçekleşti

Afyonkarahisar’da 2012-2013 eğitim öğretim yılı açılış töreni yapıldı.

2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılı Açılışı Gerçekleşti
Karşıyaka Mahallesi’nde ki Methiye Dumlu Ortaokulu’nda gerçekleşen törende konuşan Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar’ın eğitim ve öğretim açısından şanslı bir il olduğunu ve fazla bir eksikliğin bulunmadığını söyledi.

Öğrenciler, veliler ve okul idaresinin el ele vermesiyle eğitimin daha da iyileşeceğini belirten Vali Balkanlıoğlu, “Geleceğimizin teminatı gençlerimizdir diyoruz. Fakat gençlerimize ne tür bir eğitim vermemiz gerekir, geleceği kurtarma adına nasıl bir nesil yetişir? O konuda bazı soru işaretlerimiz var. Velilerin öğrencilerden beklentisi başarılı olsun güzel okullara girsin, iş bulma açısından sorun yaşamayacağı güzel bir bölüme girsin.Bunun için hiçbir fedakarlıktan kaçınmazlar.Devletin beklentisi ise geleceğimizin teminatı gençlerimizin mümkün mertebe çok bilgili, donanımlı, faziletli, ahlaklı bireyler yetiştirmektir. Çünkü geleceğimiz gençlere bağlı” diye konuştu.

Eğitim öğretimin sadece öğretmen ve öğrencinin işi olmadığını dile getiren Vali Balkanlıoğlu, velilerin ve okul idarecilerinin de olaya katılması gerektiğini ve herkesin eğitim için topyekün bir seferberlik halinde olması gerektiğini aktardı. Vali Balkanlıoğlu, “Yeni 4+4+4 sistemi hayırlı olsun. Bu sisteme büyük hayallerle giriyoruz. Tabi ki biraz sancılı geçecek. Memleketimizin geleceği açısından inşallah bu sistem daha hayırlı olur” dedi.

Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın ise, öğrencilerin ülkeye yapacağı katkıları görmenin büyük bir mutluluk olduğunu ifade ederek, çocuklara daha nitelikli bir eğitim vererek geleceğe hazırlamanın en önemli görev olduğunu söyledi.

Yalçın, "Çocuklarımız ve yarınlarımız değerlidir. Bilgi, beceri, değer edinmiş, çalışkan ve üretken bireyler yetiştirmek çağdaş eğitim anlayışımızın bir gereğidir. 2012-2013 eğitim-öğretim yılının öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

2012-2013 eğitim öğretim yılı açılış törenlerine Vali Balkanlıoğlu’nun yanı sıra Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Okçin Akşit, İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, PMYO Müdürü Müjdat Karagöz, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın ve Afyonkarahisar protokolü katıldı.

Açılışın ardından Vali İrfan Balkanlıoğlu ve protokoldekiler sınıfları gezerek, öğrencilerle sohbet ettiler .
Kaynak: İHA