Tudef’ten Uedaş’a Suç Duyurusu

Bursa Tüketiciler Derneği Başkanı Sıtkı Yılmaz, UEDAŞ’a kullanıcı haklarını ihlal ettiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Tudef’ten Uedaş’a Suç Duyurusu
Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin (UEDAŞ) elektrik aboneliğinin kullanan kişinin adına yapılması zorunluluğunu getirmesine tepkiler sürüyor. Bursa Tüketiciler Derneği (TUDEF) Başkanı Sıtkı Yılmaz, UEDAŞ’ın hukuka ayrı uygulamasına devam etmesi halinde suç duyurusunda bulunacaklarını ifade ederek, “UEDAŞ, tüketicilere gönderdiği yazıda, 5490 Sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununun 47. maddesine göre elektrik aboneliğinin kullanan kişinin adına yapılmasını talep etmektedir. Şirket tarafından gönderilen formun 45 gün içinde doldurulup gönderilmemesi halinde ise kesme-bağlama bedelinin 5 katı bedelle cezalandırılacağı bildirilmektedir” ifadelerini kullandı.

“SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ”

490 sayılı yasanın 47. maddesinin tüketiciye böyle bir ceza verme yetkisinin bulunmadığına dikkat çeken Yılmaz, “UEDAŞ bu uygulaması ile tüketici haklarını ihlal etmekte ve suç işlemektedir. Bu yasa kapsamında durumdan vazife çıkarmakta ve kendisine yeni gelir kapısı aralamaya çalışmaktadır. UEDAŞ’a tüketicinin sahipsiz ve savunmasız olmadığı konusunda uyarıyor ve bu hukuksuz uygulamaya devam etmesi halinde Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunacağımızı hatırlatmak istiyoruz” ifadelerini kullandı .
Kaynak: İHA