Özçelik: “Çok Üzüntülüyüz”

Geçtiğimiz altyapı ve A takım kategorilerinde başarılı olmasına rağmen maddi imkansızlıklar nedeniyle çoğu kategoriye katılamayan Aydın Sağlıkspor’un eski antrenörü Recep Özçelik, büyük üzüntü duyduklarını söyledi.

Özçelik: “Çok Üzüntülüyüz”
Sağlıkspor’un kapanması kararının çabucak alınmış bir karar olmadığını düşündüğünü kaydeden Özçelik yaptığı açıklamada, Sağlıkspor’un tekrar Aydın futbolunda söz sahibi bir takım olmasını dilediğini belirtti.

Sağlıkspor’un küçülmeye gitmesini üzüntüyle karşıladığını belirten Sağlıkspor’un eski antrenörü Recep Özçelik, “Sağlıkspor’un A takım, U 19 ve U 17 kategorilerinde liglere katılmayacak olması beni derinden üzdü. Fedarasyona verilen listede U-15,U-14 ve U-13 kategorilerinde de liglere katılacağını belirtilmişti. Maalesef bu kategorilerle ilgili de olumlu bir gelişme olmadı. Sağlıkspor’un kapanmasının hemen alınmış bir karar olduğunu düşünmüyorum. Özellikle Son iki üç yıllık süreçte yaşadığımız maddi sıkıntılar hat safhaya çıkmıştı” dedi.

Değişen kanunlarla birlikte kulübün kaynak bulmakta zorluk çektiğini hatırlatan Özçelik, “ Yıllardır klübe kalıcı gelir sağlayacak sistemin kurulmaması, Sağlıkspor’da görev alan Sağlık Müdürlüğü perSonelinin bir elin parmaklarını geçmemesi, yine sağlık perSonelinin değişmesi ve buna bağlı olarak perSonelin spora bakış açısının negatif olması,daha önceki yıllarda çok paralar harcayıp istenilen başarıların gelmemesi klübü maddi olarak küçülmeye itti” diye konuştu.

Süper Amatör Lig’de mücadele ederken, maddi imkansızlıklar nedeniyle futbolculara verdikleri maç kahvaltılarının dahi kesildiğini kaydeden Özçelik, “ Aydın futbolunda yakın zamanda herkesin bildiği üzere Osmanbüküspor, İl Özel İdarespor ve Astaşspor takımları çok paralar harcayıp kaliteli takımlar kurmuştu. Bu takımlar daha Sonraki yıllarda ise küçülmeye gidip ya bir alt lige düşmüşleri ya da ligten çekilmişlerdi. Ancak, Sağlıkspor’da ise durum tam tersi oldu. 2-3 sezonda minimum para harcamasına rağmen ligten çekildi” ifadelerini kullandı.

Kulübün kapanma kararının açıklamasının ardından üzüldüklerini kaydeden Özçelik şunları söyledi: “Bu karar beni ve oyuncularımı çok üzdü. Sağlıkspor olarak hem a takımda hemde alt yapılarda Son 2-3 yıldır başarılı bir sezon geçirdiğimizi düşünüyorum Özellikle Süper Amatör Lig’de kendi sahamızda Son oynadığımız ve 90+4 te yediğimiz golle BAL Ligi’ne çıkamadık. U-19 kategorisinde 2 sezon üst üste Türkiye Şampiyonası’na gittik. 2 sezonda 11 müsabaka oynadık ve 2 kez penaltılarla kaybettik. 9 müsabakayı kazandık ve 2.sezonumuzda Türkiye üçüncüsü olduk. Özellikle bu 3 yıl içinde Süper Amatör Lig’de dahil olmak üzere kendi alt yapımızdaki oyuncuların ağırlıkta olduğu bir kadroyla mücadele ettik. Bunun yanı sıra takımın geleceğini düşünerek U-12,U-13,U-14 ve U-15 takımımızı da kurduk.” “BİRBİRİMİZE İNANDIK” A takım oyuncularının hemen hemen hepsinin diğer takımlarda kazanacakları paraların yüzde 50 yüzde 60 düşük paralar kazanarak Sağlıkspor’da kalmayı tercih ettiğini kaydeden Özçelik sözlerine şöyle devam etti: “Bunun nedeni oyuncularımın birbirleri ile başarılı olacaklarına inanması, arkadaşlık ortamı ve bazı değerlere inanması olarak düşünüyorum

Sağlıkspor’da serüveninin 2005-2006 yılında üniversite öğrencisiyken futbol oynarken başladığını hatırlatan Özçelik sözlerini şöyle tamamladı: “2007-2008 yılında ise alt yapı antrenörü olarak devam etti Sağlıkspor’da bana değer verenleri,olanak sağlayanları,güvenenleri hiç bir zaman unutamam,beni hiçbir zaman yanlız bırakmayan Sağlıkspor’a gönül veren sağlık perSoneline,yöneticilerimize ve başkanımıza teşekkür ederim.. İnşallah Sağlıkspor bundan Sonraki yıllarda yine Aydın futbolunda söz sahibi olan sporcu yetiştiren bir kulüp haline gelir”
Kaynak: İHA