Mhp İl Başkanı Hakan Er:

MHP Niğde İl Başkanı Hakan Er, yazılı basın açıklaması yaparak dün Hakkari’de şehit olan 4 er ve Bingöl’de şehit olan 8 polisimiz için taziye mesajı yayınlayarak teröre karşı artık kesin adımlar atılması gerektiğini vurguladı.

Mhp İl Başkanı Hakan Er:
Milliyetçi Hareket Partisi Niğde İl Başkanı Hakan Er, son günlerde artarak devam eden terör olaylarını değerlendirdiği yazılı basın açıklaması yaparak, terörün artık tamamen bitirmek üzerine çalışılması gerektiğini vurguladı.

MHP’li Er açıklamasında; “ terör güün geçmiyor ki baba ocaklarına ateş düşürmesin! Gün geçmiyor ki milli servetimize, birikimimize zarar vermesin! Artık kronikleşen ve hükümete göre sıradanlaşan teröre karşı kesin ve keskin çözümler gerekiyor. Terör bugün sadece silahlı bir örgütün mücadelesinin ötesine, sosyal, ekonomik ve siyasal dayanakları olan boyuta geçmiştir. Bu bölücülerin kullandığı en keskin yöntem terördür. Ülkenin bölücülük sorunu varken, bunlara karşı her türlü mücadele kaçınılmazdır. MHP Niğde İl Teşkilatı olarak net bir şekilde ifade ediyoruz! Karşımızda ki eli kanlı terör örgütü PKK, sadece yurtiçinde değil yurt dışındaki ülke düşmanlarının maşasıdır. Bu maşanın siyasi kanadı olan BDP ve illegal siyasi yapısı olan KCK teröre politik güç katmaktadır. Özellikle büyükşehirlerde oluşan Kürt mafyası terörün illegal finansal kaynağı haline gelmiştir. Hükümetin açılımları teröre sosyal hareket alanı sağlamıştır. Bu tespitler ışığında; Hükümet ve tüm birimleri 4 ana eksende mücadele etmesi gerekmektedir.

Terörün siyasal uzantılarını genişletilmiş bir bölücülük soruşturması ile değerlendirerek KCK’lı ve BDP’liler bir an önce yargı kaşrısına çıkarılmalı ve hak ettikleri ceza en ağırından verilmelidir.

Terörün ekonomik saç ayakları olan mafya, uyuşturucu ticaretine ağır darbe vurulmalıdır. Terörün yurt içi beslendiği bu mafya ayakları olan özellikle büyükşehirlerde çöreklenen bu çapulculara emniyet teşkilatımız öldürücü darbe vurmalı adalet mekanizmamız gereken cezayı vermelidir.

Terörün sosyal nüfuz alanı yaratmasının önüne geçilmeli. Terörü destekleyen açılım politikaları topyekün rafa kalkmalıdır. Kürtçe Tv, eğitim gibi zırvalar sadece terörü güçlendirmekte ona yeni hareket alanları sağlamaktadır.

Teröre karşı uluslararası tavır milli olmalıdır. Bunun için terör örgütü PKK’ya karşı kesin 2’li, 3’lü mekanizmalarla mücadele etmek yerin milli politikalarla sınırötesi hareketlerle mücadele edilmeli. Terörü dolaylı, dolaysız destekleyen ülkelere kesin ve net tavır alınmalıdır.

Bu uygulamaları yapacak hükümetin varlığı şu an için gözükmesede, AKP terör konusunda verdiği tavizlerden, hatalarından vaz geçtiği anda Milliyetçi Hareket Partisi, teröre karşı hep arkasında durmaya kararlıdır. Bizlere göre hükümetler gelip geçicidir. Ama ülkenin bekası söz konusu ise yapacağımız her eylem ve düşündüğüm her fikir ülkemizi bağlar ve her şeyin üstündedir.

Bu bağlamda terörün yarattığım acı yüreklerimizi dağlasa da, artık terörü lanetlemenin ötesine geçmek zorundayız. Askerimiz üzerine düşen her türlü sorumluluğu yaptığı kanaatinde olup, dün ve bugün şehit olan asker ve polislerimize Allah’tan rahmet, acılı ailelerine ve aziz Türk Milleti’ne başsağlığı diliyorum.” Dedi
Kaynak: İHA