Hatay’da İzinsiz Gösteri

Hatay’ın merkez ilçesi Antakya’da izinsiz gösteri yapmak isteyen gruba polis biber gazıyla müdahale etti.

Hatay’da İzinsiz Gösteri
Emniyet güçleri, akşam saatlerinde Antakya Maksim Park’ta toplanan ve ellerinde ‘Suriye Türkiye kardeştir’ ve ‘Terör kampları kapatılsın, teröristler sınır dışı edilsin’ pankartlar taşıyan gruba, gösterinin kanunlara aykırı olduğunu ve dağılmaları gerektiğini söyledi.

Tüm uyarılara rağmen dağılmayan ve yürüyüş için ısrar eden grubun dağılması için CHP milletvekilleri de uyarılarda bulundu.

İşçi Partisi Genel Başkan Vekili Hasan Basri Özbey ise, gruba yönelik yaptığı konuşmada, “Bu eylemin yasaklanmasını kabul etmiyoruz. Bu kararı yazılı olduğu kağıdı elimizle yırtıp atıyoruz, ayağımızın altında çiğniyoruz” dedi.

Daha sonra parkta oturma eylemi yapan gruba hitaben CHP Hatay Milletvekilleri Refik Eryılmaz ve Hasan Akgöl ile CHP İçel Milletvekili İsa Gök de birer konuşma yaptılar. Milletvekillerinin de dağılmaları konusunda uyardığı grup park içinde yürüyüşe geçti.

Eylemde Suriye lideri Beşar Esad posterleri açan eylemciler, zaman zaman Esad’a destek amaçlı Arapça “Canımız kanımız sana feda olsun” sloganları atan gruba, Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, gösterinin izinsiz, kanunlara aykırı olduğunu ve dağılmaları gerektiğini söyledi.

Polisin uyarılarına rağmen izinsiz gösterilerine son vermeyen gruba, güvenlik güçleri biber gazı ile müdahale etti. Gruptakiler ise polise taş attı. Polisin gruba biber gazla müdahale etme sırasında bazı göstericiler yaralanırken parkta oturan eylemden habersiz yaşlı insanlar ile basın mensupları ve polisler de biber gazından etkilendi.

Bu arada, ara sokaklara dağılan göstericiler ile emniyet mensupları arasında, havanın kararmasının ardından da zaman zaman çatışmaların yaşandığı öğrenildi. Ara sokaklardan polise taş atan göstericilerin yakalanması için Sümerler ve Armutlu mahallelerinde polislerin gece geç saatlere kadar devriye attığı belirtildi .
Kaynak: İHA