Güvenpark'ta Esed'i Katliamlardan Dolayı Protesto

Suriye Halkıyla Dayanışma Platformu, Beşşar Esed ve Suriye yönetimini katliamlardan dolayı protesto etti.

Platform üyeleri ve Ankara'da yaşayan Suriyeliler, Güven Park'ta biraraya geldi.

Çoğunluğunu kadın, çocuk ve öğrencilerin oluşturduğu grup adına açıklama yapan Suriye kökenli akademisyen Muhammed Bereket, ''Kendi halkını öldüren Beşşar Esed ve Suriye yönetimini protesto etmek için toplanmış bulunuyoruz'' dedi.

Uzun süredir Suriye halkının bombalanarak öldürüldüğünü anlatan Bereket, Birleşmiş Milletler'in sadece toplantı yapmakla yetindiğini kaydetti.

Rusya'nın silahlarıyla ve İran'ın desteğiyle Suriye halkının katledildiğini iddia eden Bereket, kendilerine silah verilmesini, bu silahlarla savunma yapmak istediklerini, ancak bu çağrılarının sonuçsuz kaldığını söyledi.

Bereket, Türk halkına teşekkür ettiklerini belirterek, ''Evet, yaptıkları yeterli değil, ama Müslümanlar arasında en alasını Türk halkı yapmıştır. Neredesiniz Araplar- Şimdi anladınız mı niye Filistin'in olayına çözüm olmamış. Arap Birliği, Arap Konseyi dedikleri birkaç şeyh, birkaç emir, biliyor ki Suriye kurtulunca sıra onlara gelecek'' diye konuştu.

Ankara'nın ailelerinin yeri olduğunu ifade eden Bereket, şunları kaydetti:

''Biz buraya geldiysek mülteci değiliz. Biz buraya geldiysek muhacirlerin Mekke'den çıkıp Medine'ye ensarlara gittikleri gibi geldik. Biz biliyoruz ki ev sahibindeyiz. Biz biliyoruz ki biz kardeşlerimize, ana yuvaya geldik. Onun için biz burada korkmuyoruz, korkmayacağız.''

Arapça bir açıklamanın da yapıldığı eylemde, Beşşar Esed'in kuklasını ağaca asan grup, bugün şehit olan polisler için de Fatiha okudu.

Muhabir: Enes Kaplan

Yayıncı: Ziver Büyüktaş
Kaynak: AA