Fındık Üreticilerinden ''Taş Ocağı Protestosu''

Karasu ilçesinde fındık üreticileri Değirmendere mevkisindeki taş ocağını protesto etti.

Taş ocağında Dinamit patlatılacağını iddia eden bir grup üretici, taş ocağında oturma eylemi yaptı. Firma yetkilileri, üretim sahasının boşaltılmaması üzerine emniyet güçlerinden destek istedi. Taş ocağında protestocu grupla görüşen Karasu Emniyet Müdürlüğü ekipleri, üreticileri ikna ederek taş ocağından çıkardı.

Firma yetkilisi Emre Savaş AA muhabirine yaptığı açıklamada, taş ocağının ruhsatlı olduğunu ve gerekli belgeleri bulundurduğunu söyledi.

Patlatma izni aldıklarını dile getiren Savaş, ''Çevre izinlerimiz var. Engel olan herhangi bir durum söz konusu değil. Ocağımıza toz indirme tesisi kurduk. Bu işi Türkiye'de yapan sadece biz değiliz. Emsal gösterebileceğimiz yüzlerce tesis var'' dedi.

Fındık üreticisi Vezir Demirkol ise taş ocağından yükselen tozun çevredeki fındık bahçelerine dağıldığını ve işçilerin bu durumdan rahatsız olduğunu ifade etti.

Taş ocağında Dinamit patlatılacağını ileri süren Demirkol, ''Ocağı çevreleyen bahçelerde işçiler var. '15-20 gün müsaade edin fındığımızı toplayalım' diyoruz, dinlemiyorlar. Buraya kaymakamın, diğer yetkililerin gelmesini istiyoruz'' diye konuştu.

Muhabir: Cihan Ersöz / Çağrı Turgut

Yayıncı: Kemal Kaymak
Kaynak: AA