Des’ten Doğalgaz Zammına Tepki

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Erzurum İl Başkanı Mehmet Zülfikar Kotanlı, “2012 yılında rötarlı olarak imzalanan Toplu sözleşme sonucunda memur ve emekliye verilen 4+4 zammın yanında hükümet doğalgaza Nisan ayında 18,72’lik zammın ardından Ekim ayında yapmaya hazırlandığı yüzde15’lik yeni bir zamla memur ve emekliye verdiği zammı misliyle geri almış oldu.” dedi.

Des’ten Doğalgaz Zammına Tepki
Memur, emekli, dar ve sabit gelirliler ısınmak için ya kömüre dönmek, yada boğazından kısmak zorunda olduğunu söyleyen Kotanlı, Demokrat Eğitimciler Sendikası olarak Erzurum, Erzincan, Sivas, Kars, Ağrı, Ardahan gibi kışı sert geçiren illerde doğalgaz ücretlerinin diğer illere göre daha ucuz olması yahut doğalgazda KDV oranının kaldırılması için hükümete çağrıda bulunuyoruz.

DOĞU’DA VE ERZURUMDA YAŞAYANLAR DONACAK !

Kotanlı, "Doğal Gaza Ekim ayı itibarı ile yapılması düşünülen yüzde 15 zammın Doğu ana doluda özellikle Erzurum da insanları soğuğa ve kara kışa teslim etmek demektir. Bari doğuda gaza indirim yapın KDV oranını kaldırın. Doğu ana doluda insanları şimdiden dondurmayın" dedi.

Okulların açıldığı şu günlerde çocuklarının okul kıyafetlerini defterini kalemini alma telaşı içerisine giren kamu çalışanlarına Ekim ayında yapılacak yüzde 15 zam soğuk duş etkisi yapmıştır. Doğal gaz zammı sonrasında doğuda vatandaşın ısınamaz hale geleceğini belirterek, doğalgaza indirim uygulaması yüzde 8 olduğunu oysa doğalgaza Nisan ayında yapılan yüzde 18,72 zamla birlikte Ekim ayında yapılacak ve KDV oranının doğalgazdan kaldırılmasını isteyen Kotanlı, 2012 Yıl için memura ve emekliye yapılan zammın yüzde 15 zamla beraber yüzde 34 zam yapılmış olacak Buda memur ve emekliyi yapılan zamla kara kışa ve soğuğa teslim etmek demektir. Bu yapılacak zam kamu çalışanlarına ve emekliye soğuk duş etkisi yaptığını ve şimdiden dondurdu.” diye konuştu.

ERZURUM VE DOĞU BÖLGESİ İÇİN SÜBVANSİYON UYGULANMASİ TBMM GÜNDEMİNE TAŞINMALI

Memurun ve emeklinin bütçesindeki en önemli harcama kaleminin yakıt ve aydınlatma ihtiyacı olduğunu söyleyen Kotanlı, AK Parti hükümetinin, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın yine Doğu Anadolu Bölgesi'ni ilgilendirmesi nedeniyle Ulaştırma Bakanı Binalı Yıldırım ve Doğu Anadolu Bölgesindeki tüm Milletvekillerinin konuya el atmasını isteyerek kendilerini TBMM'ye ardından da bakanlık koltuğuna taşıyan doğu insanına bir vefa borçları olduğunu ve şimdi o vefa borçlarını ödeme zamanının geldiğini doğu halkının ısınma sorununu TBMM gündemine taşıyarak çözmelerini istedi.

Kotanlı, "Memurlara reva görülen yıllık yüzde 8 emekli aylıklarına yüzde 8, asgari ücrete yüzde 12'lik zammın ardından doğalgaza uygulanan yüzde 34,Nisan ayında yüzde 12,8 elektriğe uygulanan zam, memuru emekliyi asgari ücretliyi esnafı kaderine terk etmekten başka bir şey değildir. Erzurum ve Doğu şartlarında bu zammı kaldırmak mümkün değildir. Memur, emekli, asgari ücretli ısınmak için ayda en az 400 TL doğalgaz ücreti ödemek zorundadır. Memurumuz, öğretmenimiz, işçimiz, emeklimiz, çiftçimiz, esnafımız, gencimiz, yaşlımız kısacası tüm halkımız insan onuruna yakışır şekilde yaşasın, kimse kimseye avuç açmasın, kimse kimsenin hakkını almasın, diyoruz. Bizim itirazımız budur. Demoklesin kılıcı hep yoksulun, işsizin, zayıfın, dar ve sabit gelirlinin boynunda durmasın. Zenginden, güçlüden ve uluslararası sermayeden yana güdülen neo-liberal politikalara, son verilsin. Varlık da paylaşılsın, yokluk da paylaşılsın. İyi gün de paylaşılsın, kötü gün de paylaşılsın,Büyüyen ve gelişen Türkiye’de büyümeden herkes payını alsın istiyoruz." dedi.

Kaynak: İHA