Çorum, Şehitlerini Ebediyete Uğurladı

Afyonkarahisar'da askeri mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit olan 24 askerden Çorumlu şehitlerden Bayram Ünlüer'den sonra Mehmet Burak Kaplan da Çorum'un Kargı ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.


Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde düzenlenen törenin ardından, şehit Onbaşı Mehmet Burak Kaplan'ın cenazesi askeri uçakla Merzifon 5. Ana Jet Üs Komutanlığı'na getirildi.

Şehidin cenazesi daha sonra Çorum merkezde bulunan helallik alınması için baba evine götürüldü. Şehidin gelmesi ile birlikte ailesi ve mahalleli göz yaşlarına boğulurken, şehidin annesi Hanife Kaplan, fenalık geçirdi. Helallik alınmasının ardından şehidin cenazesi konvoy eşliğinde Kargı ilçesine götürüldü. Kargı merkezde bulunan Mihri Hatun Camisi'ne getirilen şehidin cenazesi için yüzlerce vatandaş cami önüne toplandı. Şehidin cenazesi İlçe merkezinde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından ilçe mezarlığında göz yaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine Çorum Valisi Sabri Başköy, Tokat Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Özkara, Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, Jandarma Albay Hakan Saraç, Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, AK Parti Çorum Milletvekilleri Salim Uslu, Cahit Bağcı ve çok sayıda vatandaş katıldı.