Bilecik'te Orman Yangını

Bilecik'in merkez Soğuksu Mahallesi'nde başlayan yangın ormana sıçradı.

Bilecik'te Orman Yangını
Yangında 50 hektarlık alan kül olurken; birçok bağ, bahçe ve arazi de zarar gördü

Bilecik'in merkez Soğuksu Mahallesi'nde henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle bahçelere, oradan da ormanlık alana sıçradı. Kısa sürede büyüyen yangında bağ, bahçe ve bağ evleri zarar gördü. Bilecik Orman İşletme Müdürlüğü ile Bilecik Belediyesi'ne ait itfaiye ekipleri ve arazözler yangına müdahale etti. Bu sırada, eski Özel Harekatçı olan Bilecik Emniyet Müdürü Emir Gökpınar, polis ekipleriyle birlikte yangına müdahale etti. Yangına müdahaleyi sevk ve idare eden Gökpınar, bizzat yangının içine kadar girerek söndürme çalışmalarına başladı.

Yerleşim alanının kenarındaki evlere sıçrayan yangın da, Emniyet perSonelinin gayretleri ile Son anda söndürüldü.

Yangının, rüzgarın da etkisiyle büyümesi ve müdahale edilemeyecek sarp alanlara sıçraması üzerine Bursa Orman Bölge Müdürlüğü'nden helikopter istendi. Helikopterin de müdahalesi ile yangın kontrol altına alındı. Yaklaşık 3 saat süren yangında soğutma çalışmaları devam ediyor.

İlk belirlemelere göre yangında; bağ, bahçe ve bozuk ormanlardan oluşan 50 hektarlık bir alan yandı.

Alevlerin içine kadar giren ve bizzat yangını söndüren Bilecik Emniyet Müdürü Emir Gökpınar, "Vatan bizim vatanımız. Orman yangını da olsa, ülkemizin herhangi bir yerinde başka bir şey de olsa rahat edemiyoruz, müdahale etmek zorunda kalıyoruz. Bazı kamu görevlilerimiz de, bizim yangına veya başka olaylara müdahale etmemizden rahatsız oluyor. Hiç rahatsız olmalarına gerek yok, vatan yanıyor. Bu vatanı uğrunda nice şehitler veriyorsak, bu vatanın güzelliklerini korumak için de gerekirse şehit verebiliriz" dedi.

Kaynak: İHA