BBP Genel Başkanı Destici:

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, ''Biz, 'idam cezası herkes için gelsin' demiyoruz. Bu teröristler için, bizzat eylemi yapan, Mehmetçiğe kurşun sıkan, bombanın pimini çeken için istiyoruz'' dedi.

Destici, Afyonkarahisar'da mühimmat deposundaki patlamada şehit olan onbaşı Barış Öztürk'ün Eskişehir'deki cenaze törenine katıldı.

Burada, gazetecilere açıklama yapan Destici, şehitlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.

Destici, bugün Bingöl'ün Karlıova ilçesindeki terörist saldırıda 8 polisin şehit olduğunu hatırlatarak, şöyle konuştu:

''İdam cezası niye gelmiyor ben anlamıyorum. Bu 8 polisi şehit edene hangi cezayı vereceksiniz. Biz, 'idam cezası herkes için gelsin' demiyoruz. Bu teröristler için, bizzat eylemi yapan, Mehmetçiğe kurşun sıkan, bombanın pimini çeken için istiyoruz. Başkası için istemiyoruz. Söylenecek çok şey var. Mevla'm inşallah bir daha bize şehit haberi duyurmaz ama bu gidişatla belki yarın ya da akşam tekrar bir şehit haberi duyabiliriz. Ne hikmetse bir türlü en basit tedbirler alınmıyor. En basit kurallara uyulmuyor. Her gün şehit veriyor ya da böyle ihmaller yüzünden canlarımızı, evlatlarımızı kaybediyoruz. Rabbim milletimizin yardımcısı olsun. Rabbim bizi yönetenlere akıl versin, basiret versin.''

Muhabir: Sinan Balcıkoca

Yayıncı: Mürsel Çetin
Kaynak: AA