Başkan Akbaş’tan Eğitime Merhaba Mesajı

17 Eylül Pazartesi günü başlayacak eğitim öğretim dönemine ilişkin Çayırova Belediye Başkanı Ziyaettin Akbaş bir mesaj yayınladı.

Başkan Akbaş’tan Eğitime Merhaba Mesajı
Yayınladığı mesajında 2012-2013 eğitim öğretim döneminin tüm öğrencilere başarılar getirmesini dileyen Akbaş, eğitmenlere de kutsal görevlerinde başarı dileklerini sundu. Gelecek için en büyük yatırımın eğitim olduğunun altını çizen Akbaş, eğitimin çağdaş toplum olmanın en temel unsurlarından biri olduğunu vurguladı. Başkan Akbaş mesajında şunları kaydetti; “Geleceğimizin teminatı olarak gördüğümüz çocuklarımızın ve gençlerimizin en iyi şartlarda eğitim alması hepimizin ortak sorumluluğudur. Ülkemiz de olduğu gibi ilçemizde de yeni neslin insan haklarına, insanlara ve düşüncelere saygılı, Türk örf, adet ve geleneklerine sahip, hoşgörülü, yeteneklerini geliştirebilen, düşünebilen, bilgiye ulaşmak için araştıran, çok okuyan, demokrasiyi, modern dünyanın değerlerini bilen bireyler olarak yetiştirmeli; Atatürk’ün Türk Ulusu’na hedef gösterdiği çağdaş ülkeler seviyesine ulaşmanın tek yolunun toplumun eğitilmesinden geçtiğini unutmamalıyız.’’ Akbaş, Çayırova Belediyesi olarak eğitim-öğretime verdikleri destek ve uygulamaya koydukları projelerin Türkiye’nin dört bir yanından ses getirdiğini ve örnek alındığını belirterek, ‘’Bu çerçevede eğitime verdiğimiz önemin göstergesi ve kitap okuma sevgisini aşılamak için Çayırova’da her yıl gerçekleştirdiğimiz Oku-Kazan Kampanyası ile yüzlerce öğrencimize kitap okuma alışkanlığı, kütüphane alışkanlığı kazandırdık. Yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde ilçemizdeki tüm ilköğretim okullarında boya, badana ve bakım çalışmaları gerçekleştirdik. Yine okul öncesi birçok öğrencimizin ihtiyaçlarını çözüm bularak kırtasiye ve kıyafet desteği sunduk ve bu sayede çocuklarımızın mutluluklarına tanık olduk. Bizim hedefimiz ilçemizde eğitimin daha iyi şartlarda verilebilmesidir. Bu anlamda yeni okulların ilçemize kazandırılmasında önemli rol aldık. Her gün artan nüfusumuz ile birlikte öğrenci sayımızda artmakta ve dersliklere ihtiyaç duyulmaktadır. Bu nedenle sürdürdüğümüz eğitim çabamızı daha ileri seviyelere taşıyarak, ilçemiz Çayırova’nın eğitim kenti olma yolundaki azmine güç katmaya devam edeceğiz” dedi.

Yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını temenni eden Akbaş, “Bu duygu ve düşüncelerle her yıl ülkemizde anlamı artarak kutlanan İlköğretim Haftası ile 2011-2012 eğitim-öğretim yılının ilçemize, ülkemize hayırlı, uğurlu ve başarılarla dolu bir yıl olmasını diliyor; tüm öğrencilerimize ve öğretmenlerimize sevgi ve saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA