Başbakan Yardımcısı Arınç'ın Açıklaması

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bingöl Karlıova'da alçakça, kahpece, uzaktan kumandayla aracın havaya uçurulması sonucu 8 polisin şehit olduğunu belirterek, ''Bir alçaklıkla karşı karşıyayız. Bir hainlikle, bir düşmanlıkla karşı karşıyayız. Elimizden gelen bütün dikkati, bütün enerjiyi, gayreti bu yılanın başını ezmek için kullanıyoruz'' dedi.

Bursa Erzurum Dernekleri Federasyonu'nun hizmet binasının açılış törenine katılan Arınç, geçen yıl da federasyonu ziyaret ettiğini anımsattı.

''Yiğit, ehl-i namus, ehl-i iman, vatan ve millet sevgisinde bütün Türkiye'ye örnek olan şehit ve gazi yavrusu Erzurumlular ile bir arada olmaktan büyük mutluluk duyduğunu'' dile getiren Arınç, ''Şehitliği ve gazileri en çok Erzurumlu bilir. Tabii dadaşların erkek olanına şehit ismi veriyoruz, onları övüyoruz ama elbette Aziziye Tabyaları'nda Rus'a karşı vatan ve millet müdafaasını yapan hanım kardeşlerimizden, büyüklerimizden de bahsedebiliriz'' diye konuştu.

Afyonkarahisar'da mühimmat deposundaki patlamada şehit olan Bursalı Onbaşı Tolga Taştan'ın bugün son yolculuğuna uğurlanacağını hatırlatarak, ''Eğer vaktimiz olsaydı, bir şehit cenazesinin arifesinde olmasak bu sohbeti, Teyyo Pehlivan'dan tutun Erzurum fıkralarıyla süsleyecektik'' dedi.

Arınç, şöyle devam etti:

''Ama içinde bulunduğumuz şartlar üzüntülü anlardır. Şu anda maalesef sadece bu şehidimiz değil, Bingöl Karlıova'da alçakça, kahpece uzaktan kumandayla, içinde bulunduğu araç havaya uçurulduğu için 8 polisimiz şehit oldu. Bir alçaklıkla karşı karşıyayız. Bir hainlikle, bir düşmanlıkla karşı karşıyayız. Elimizden gelen bütün dikkati, bütün enerjiyi, gayreti, bu yılanın başını ezmek için kullanıyoruz.

Ama arada maalesef hepimizi üzen, derin derin kaygılandıran olaylar da yaşıyoruz. Birisi bitmeden öbürü başlıyorsa her şeyin bir zevali vardır. Bir işin kemali aynı zamanda zevaline de yakındır. Bu kadar hainliğin sonu zevaldir. İnşallah en kısa zamanda bu hainlerin akıbetlerini, duçar olacakları, o feci işi en kısa zamanda göreceğiz. Allah bizi muvaffak etsin. Milletimizi bu beladan, bu felaketten kurtarsın.''

Federasyon başkanı Ömer Ömeroğulları da 3 katlı merkez binalarının 2 katının dernek çalışmalarında kullanılacağını vurgulayarak, ''Bir kattan kira geliri alacağız. Bu kira gelirini de kesinlikle dernek hizmetlerine harcamayacağız. 2013 yılından itibaren başarılı olan üniversite öğrencilerine burs vermeyi planlıyoruz'' dedi.

Konuşmaların ardından, Arınç ve protokol üyeleri, açılış kurdelesini birlikte kesti.

Törene, Vali Şahabettin Harput, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bazı milletvekilleri ve belediye başkanları katıldı.

Muhabir: Vedat Yücebaş

Yayıncı: Kamuran Akkuş
Kaynak: AA