Atlılar Biga’yı Fethetti

Çanakkale’nin Biga ilçesinde, bu yıl ikincisi düzenlenen Okçuluk Şenlikleri, büyük coşkuya sahne oldu.

Atlılar Biga’yı Fethetti
Ünlü oyuncu Cemal Hünal at üstündeki becerisiyle alkış aldı. Biga’da bu yıl ikincisi düzenlenen Okçuluk ve Binicilik Şenliklerinin ikinci gününe, atlı gösteriler damga vurdu. Uşak ve Sivas ekiplerinin cirit gösterisi ise izleyenleri hem heyecanlandırdı hem de büyüledi. Bigalılar, ilk kez izledikleri cirit oyununu, kurallarını anlamasa da ilgiyle takip ettiler.

Cirit gösterisinin ardından aralarında “Issız adam” filmiyle ünlenen sinema sanatçısı Cemal Hünal’ın da bulunduğu İstanbul ve Kayseri Atlı Okçuluk takımları, bir gösteri sundu. Her attığını vuran Cemal Hünal, büyük alkış aldı. Atlı okçular hem direk hedefe hem de bir direğin ucunda bulunan tabağa nişan alarak marifetlerini sergilediler.

Gösteriler, Cihan Hünal’ın atlı okçuluk ekibinin kılıç gösterisiyle sona erdi. Sporcular, dört nala giden atların üzerinde, yol kenarına dikilen kavunları kılıçla ikiye böldüler. Biga Kaymakamı Fatih Genel, bu yıl ikincisi düzenlenen Atlı okçuluk festivalini geleneksel hale getirmeyi planladıklarını belirterek, “Ata sporumuz olan binicilik ve okçuluk faaliyetini, genç nesillere ulaştırmak istiyoruz. Şenliğin gördüğü ilgiden çok memnunuz” dedi

Biga’daki şenliğe, Türk sinemasının unutulmaz isimlerinden Cüneyt Arkın, oğlu Kaan’la birlikte katıldı.

Kaynak: İHA