TÜMSİAD’dan İlköğretim Haftası Mesajı

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Aydın Şubesi Eğitim Komisyonu Başkanı Nusret Ünal, 2012-2013 Eğitim öğretim yılının başlaması ve ilköğretim haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada her türlü sorunun çözümünün eğitimden geçtiğini belirtti.

TÜMSİAD’dan İlköğretim Haftası Mesajı
Dünya’daki her türlü olumlu gelişmenin temelinde eğitim olduğunu ve milletlerin ve toplulukların içinde düştüğü bir çok zorluktan ancak eğitimle kurtulduğunu belirterek gelişmenin temel şartının eğitim olduğunu belirten TÜMSİAD Eğitim Momisyonu Başkanı Nusret Ünal, “ Geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizin ve değerli öğretmenlerimizin yeni eğitim-öğretim yılını kutluyoruz.

Daha güzel bir dünya inşaa edeceklerinden şüphemiz olmayan okula ilk defa başlayacak çocuklarımızın heyecanını paylaşıyoruz. Ülkemizin gelişmiş devletler arasında yerini alabilmesi için tek anahtarın “eğitim” olduğu yüzyılımızda eğitim seviyesi bir memleketin uluslararası kimlik kartı olmuştur. Bir ülke değerlendirilirken ilk önce bakılan kriter budur. Daha kaliteli iş adamı yetiştirmenin ve sürdürülebilir ekonomik başarıların da temeli kaliteli eğitimdir. Böyle bir günde hepimize düşen önemli görevler vardır. Bir binanın temeli sağlam olursa o binada sağlam olur. Cemiyet binasının temeli de insandır. Eğitim çağında daha anaokulu ve ilköğretim çağında hem milli değerler hem de evrensel değerlerle beraber sağlam bir şekilde hazırlayabilirsek çocuklarımızı cemiyette rol alacakları her görevde başarılı olacak, bu ülkeyi büyük ve aydınlık geleceğe onlar taşıyacak bu nedenle okullarımızda verilen eğitim ve öğretim önem arz etmekte olup; Yeni dönemde tüm öğretmenlerimize ve öğrencilerimize başarılar diliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA