KESOB’dan Başarılılara Ödül Yağdı

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından Kilis’in LYS’de birinci olması nedeniyle tüm lise birincileri ile okul müdürlerine plaket ve altın verilirken, yılın Ahisi Yahya Özbezek seçildi.

KESOB’dan Başarılılara Ödül Yağdı
Söğütlüdere Göl Gazinosu’ndki törene Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut, AK Parti Kilis milletvekili Opr.Dr. Fuat Karakuş, AK Parti Kilis İl Başkanı Reşit Polat, KESOB Başkanı Şevket Memiler, daire amir ve müdürleri, davetliler ile esnaf odaları başkanları ile yönetim kurulu üyeleri tam kadro katıldı.

KESOB Başkanı Şevket Memiler, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken’nin Ahilik haftası ve eğitimdeki başarı için kendilerine destek verdiğini belirterek, “LYS’de Kilis iki yıldır üst üste birinci oluyor. Tüm lise birincilerimize ve okul müdürlerin de buradalar. Kilis’in birinci olmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Lise birincilerini altın, okul müdürlerini plaket ve öğrencilerimizi başarı belgesi ile ödüllendiriyoruz. Esnafımız bilindiği üzere her yıl Ahilik haftası etkinlikleri düzenliyor. Bu yıl yılın Ahisi Yahya Özbezek komisyon tarafından yılın ahisi seçildi. Toplantımıza katılan tüm protokol üyelerine huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Kilis’in tanıtıma ihtiyacı var. Biz esnaf oraları birliği olarak üzerimize Kilis için ne düşüyor ise yapmaya hazırız. Bizim tek hedefimiz var Kilis’in menfaatleridir” dedi.

Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut, 1900 yıllarda Kilis’in mantık ilminin okunduğu bir kent olduğunu belirterek, “ Kilis her zaman eğitim alanında büyük başarıları imza atmıştır. Değerli bilim adamları yetiştirmiştir. Kilis’te eğitim denince akan sular durur. Hayır severlerimiz fakülteler başta olmak üzere ilköğretim okulları, liseler yaparak eğitime büyük katkı sunmuşlardır. Okullarımızın fiziki durumu ve öğrencilere verilen eğitim açısından bir çok ilin önündedir. Esnafımız Ahilik haftası nedeniyle bir dizi etkinlik yapıyor. Bu etkinlikler içerisinde Kilis’in LYS’de birinci olmasında katkısı olan herkesi ödüllendiriyor. Bu çok güzel bir şey. El sanatlarının geliştirilmesi için bir çok proje hazırlanması gerekiyor. KOSGEB projeleri ile unutulan meslekleri el sanatlarını yeniden canlandırabiliriz. Ben belediye başkanı olarak her zaman esnafımızın emrindeyim” diye konuştu AK Parti Kilis milletvekili Opr.Dr. Fuat Karakuş, Kilis’in eğitimde başarısının sıradan bir başarı olmadığını belirterek, “ sürekli yükselen bir trend var. Sadece öğretmenlerimiz değil, okul müdürlerimiz değil, vatandaşlarımızın da büyük katkısı var. Kilisli anne ve babalarda eğitime büyük destek veriyorlar. Ailenin desteği olmadan başarıya ulaşmak imkansız. Kilisli genç ya derlerine iyi çalışacak yada esnaf olacak başka çaresi yok. Hem esnaflıkta başarılıyız hemde eğitimde bir çok ilde bizim başarımıza yetişmesi nerede ise imkansız. Kilis halkı eğitimde kenetlenmiş durumda inşallah daha büyük başarılara imza atacağız. Ahilik haftası nedeniyle böyle güzel bir etkinlik yapan Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkan ve yönetimine teşekkür ediyorum” dedi.

Kilis Valisi Süleyman Tapsız ise kendisinin Vali olarak çok şanlı olduğunu belirterek, “Burdur’da görev yaparken SBS’de 4 yıl üst üste Türkiye birincisi oldu. Kilis’e atandım. Kilis eğitimde bir marka kent, burası da eğitimde hep birinci, kendimi şanslı his ediyorum. Hem yönetici olarak hemde bir baba olarak benimde çocuklarım eğitim görüyorlar. Kilis hakikaten eğitim alanında büyük çalışmalara büyük başarılara imza atıyor. Bu takdire şayandır. Bizim acilen Güzel Sanatlar lisesine ihtiyacımız var. Sosyal Bilimler lisesinin yapımı sürüyor. Bir hayır sever yaptırıyor. Eğitim seviyesini ve kalitesini daha da yükselmek için çalışacağız. Sivil toplum örgütlerinin eğitime destek vermesi gerçekten mutlu edici bir durumdur. Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği okul birincilerini ve okul müdürlerini ödüllendiriyor. Bu çok güzel bir olay, bunu başka illerde göremezsiniz. Ahilik haftası nedeniyle yılın Ahisi seçilen arkadaşımızı kutluyorum. Esnafımızla birlikte çok güzel işlere imza atacağımızı düşünüyorum. KESOB Başkanı Şevket Memiler ve yönetim kuruluna huzurunuzda teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yapılan konuşmalardan sonra yılın Ahisi seçilen Yahya Özbezek’e Vali Süleyman Tapsız tarafından plaket verildi.

Daha sonra yılın Ahisi seçilen Yahya Özbezek, Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut, AK Parti Kilis milletvekili Opr.Dr. Fuat Karakuş, Ahilik kaftanı giydirildi. Tören sonunda lise birincilerine altın, okul müdürlerine plaket, başarı belgesi ve eğitime destek verenlere plaket verildi.

Kaynak: İHA