Çiller Temilini Atmışçtı Ama...

Denizli'de, temeli 1999 yılında dönemin DYP Genel Başkanı Tansu Çiller tarafından atılan, ancak tamamlanamadığı için atıl halde duran DP Denizli İl Başkanlığı bina inşaatı, apart otel yapılması için yap-işlet-devret modeliyle 10 yıllığına kiraya verildi.

DP Denizli İl Başkanı Uğur Kenter, AA muhabirine yaptığı açıklamada, parti binasının İncilipınar Mahallesi Demokrasi Meydanı'nda yer aldığını, binanın her katının 280 metre kareden oluştuğunu, 4 kat şeklinde toplam bin 500 metre karelik alana inşa edildiğini söyledi.

Elde olmayan maddi sıkıntılar yüzünden parti binasının tamamlanamadığını ifade eden Kenter, şunları kaydetti:

''İnşaatına hızlı başladık, ancak çekilen maddi sıkıntılar yüzünden partimizin binasını tamamlayamayınca parti genel merkezinden yardım istedik. Fakat genel merkez bunun imkan olmadığını, parti binasını satmamız gerektiğini söyledi.

Ben de genel merkezimize yap, işlet, devret modelini görüş olarak sundum. Fikrimin kabul edilmesinin ardından parti binamızı 10 yıllığına müteahhitlik işiyle uğraşan Kemal Dokumacı'ya kiraladık. Kendisi, binanın eksikliklerini tamamlayarak apart otel yapacak.''

Kenter, binayı ilerleyen yıllarda, ilk amacı doğrultusunda parti binası olarak kullanmayı planladıklarını dile getirerek, ''Maddi sıkıntılar biter bitmez tekrardan parti binamızı hizmet binası olarak kullanmaya başlayacağız. İleride her şey daha güzel olacak. Biz bugün varız, yarın yokuz. Ben değil biz mantığıyla hareket ederek parti binamızı nasıl bize emanet edildiyse biz de hazır bitmiş parti binamızı gelecek nesillere armağan etmeyi düşünüyoruz'' dedi.

Muhabir: Sebahatdin Zeyrek / Mustafa Dermencioğlu

Yayıncı: Ufuk Kırabalı
Kaynak: AA