Çevre Yoluna Kamulaştırma Freni

Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, 2013 Haziran ayında tamamlanması planlanan çevre yolunun son etabındaki kamulaştırma sürecinde ortaya çıkan hukuki anlaşmazlıklar nedeniyle yıl sonuna kadar sarkabileceğini söyledi.

Çevre Yoluna Kamulaştırma Freni
Beraberinde AK Parti Amasya Merkez İlçe Başkanı Bilal Dümen ve belediye başkan yardımcılarıyla birlikte çevre yolu inşaat çalışmalarını takip eden Özdemir, “Bakanlarımız turistik amaçle gelmiyor. Ulaştırma Bakanımız bizzat gelip, çalışmaları görmüştü. Siyasi irade olarak yapılması gereken her şey yapılıyor. Tabii ki siyasi irade hukukun önüne geçemiyor. Hukuki sıkıntılar olduğu zaman beklemek zorundayız. Onun haricinde hiçbir problemimiz yok” diye konuştu.

Toplam uzunluğu 11,7 kilometre olan çevre yolu güzergahı üzerinde yaklaşık 30 milyon liraya mal olacak ‘Şehzadeler Köprüsü’ inşa çalışmalarını da takip eden Özdemir, çevre yolunun tamamlanmasının yanı sıra belediye olarak açacakları yeni yol güzergahlarının hizmete girmesiyle beraber şehir merkezindeki trafik akışında da rahatlama sağlanacağını kaydetti.

Kaynak: İHA