Başbakan Erdoğan, Bosna Hersek'ten Ayrıldı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bosna Hersek'teki temaslarını tamamlayarak, özel uçak "ANA" ile TSİ 22.10'da İstanbul'a hareket etti.

Erdoğan ve beraberindeki heyeti, Uluslararası Saraybosna Havalimanı'nda, Bosna Hersek Savunma Bakanı Muhammed İbrahimoviç, Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Ahmet Yıldız ile diğer yetkililer uğurladı.

Başbakan Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik de Saraybosna'dan ayrıldı.

Erdoğan, dün başlayan Bosna Hersek ziyareti kapsamında, Bosna Hersek Üçlü Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Bakir İzzet Begoviç, Konsey'in diğer üyeleri ve Bosna Hersek Bakanlar Kurulu Başkanı Vyekoslav Bevanda ile görüştü. Saraybosna Üniversitesi'ni ziyaretinde öğrencilere konuşan Erdoğan, Türk girişimcilerce açılan Uluslararası Saraybosna Üniversitesi ile Uluslararası Burç üniversitelerini ziyaret etti ve Saraybosna'nın kurucusu İsabey İshakoviç adına verilen ödülün bu yıl kendisine takdim edilmesi dolayısıyla düzenlenen törene katıldı.

Muhabir: Kemal Zorlak

Yayıncı: Serkan Fidan
Kaynak: AA