Suşehri Kaymakamı Demiral'dan Açıklama

Suşehri Kaymakamı Demiral, Başkent'te Sivas Günleri adlı etkinliğin önemine dikkati çekerek, ''Suşehri'ni Başkent'e getirdik'' dedi.

Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel ile etkinliğe katılan Kaymakam Demiral, yaptığı açıklamada, ''Başkent'te Suşehri'ni tanıtmaktan dolayı mutluyuz. Bu tanıtım Sivas'ımız için ne kadar önem arz ediyorsa, bir o kadar da Suşehri için önem arz ediyor'' diye konuştu.

Suşehri standı hakkında bilgi veren Demiral, şunları söyledi:

''Etkinlik süresince burada ilçemizi kuru fasulyesiyle, fıstığıyla, barajlarıyla, verimli topraklarıyla ve tüm değerleriyle en iyi şekilde tanıtıyoruz. Kısacası Suşehri'ni Ankara'ya getirdik. Bu Suşehri için çok önemli bir tanıtım. Suşehri'mizi zaten Türkiye'de bilmeyen yok. 'Sivas' denince akla Suşehri, 'Suşehri' denince de akla Sivas geliyor. Bu anlamda ilçemiz Türkiye tarafından bilinen bir ilçe. Belediye ve kaymakamlığımız bünyesinde çalışan arkadaşlarımıza ve emeği geçen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. İlçemize de bu tanıtım günlerinin hayırlı olmasını diliyorum.''

Belediye Başkanı Sedat Sel ise Ankara'da ikincisi düzenlenen etkinlikte stantlarını açtıklarını belirterek, ''Suşehri her zaman olduğu gibi kültürünü, doğal zenginliklerini ve ürünlerini dört gün boyunca Ankara'da yaşayan vatandaşlara anlatacak, ürünlerini sergileyecek. Her yıl olduğu gibi Sivas'ta, Ankara'da ve İstanbul'da Suşehri'ni en iyi şekilde tanıtıyoruz. Bu tür etkinlikler insanların kaynaşmasında, o yörenin ürünlerinin, kültürünün bilmesinde önemli etken oluyor. Ben Ankara'da yaşayan tüm hemşehrilerimi bekliyor, standımızın ilçemize hayırlar getirmesini diliyorum'' diye konuştu.

Standı, AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin ve İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir ile çok sayıda bürokrat ziyaret etti. Misafirlere cevizli pestil ikram edildi.

Ankara Atatürk Kültür Merkezi'nde 13-16 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen ''Başkent'te Sivas Günleri'' etkinliğinde Sivas ve ilçeleri tanıtılıyor.

Muhabir: Faruk Kara

Yayıncı: Ahmet Ekici
Kaynak: AA