Şahmek İbn-i Sina Sosyal Tesisi Dualarla Açıldı

Şahinbey Belediyesi tarafından kısa sürede yapımı tamamlanan Sanat, Spor ve Meslek Eğitim Kursları’na (ŞAHMEK) bağlı İbn-i Sina Sosyal Tesisi’nin açılışı dualarla yapıldı.

Şahmek İbn-i Sina Sosyal Tesisi Dualarla Açıldı
Yedi Tepe Mahallesi’nde gerçekleşen açılışa, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Derya Bakbak, Halil Mazıcıoğlu, Nejat Koçer ve Ali Şahin, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Menderes Karaduman ile Şahinbey İlçe Müftüsü Yahya Polat katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programda bir konuşma yapan Başkan Tahmazoğlu, “ŞAHMEK’e bağlı 46 sosyal tesisimizde 62 bin 861 kişiye eğitim verildi.

ŞAHMEK’te çeşitli alanlarda eğitim verilmektedir. ŞAHMEK 423 öğretmen ve çalışanlarıyla büyük bir eğitim yuvasıdır. Bu tesislerde eğitim alan bin 334 öğrenci LYS’de sınava girerken, 777’si yerleşti. SBS’de ise bin 273 öğrencimiz sınava girdi. Bin 154’ü yerleşti. Eğitime önem veriyoruz ve bu anlamda üç tane okul yaptırıyoruz. Kentsel dönüşüm bizim için çok önemli. Sosyal konutlar yapıyoruz. Sanayi sitesi ihalemiz bitti. Semt pazarlarımız hızla devam ediyor. Bu pazar yerlerimizin çatıları Türk bayraklı olacaktır” dedi.

Başkan Tahmazoğlu’nun her gün başarılı çalışmalarına bir yenisini eklediğini dile getiren Kaymakam Turan, “Şahinbey Belediye Başkanımız kendisini vatandaşların hizmetine adamış bir devlet adamıdır. Şuanda hasta halinde bile vatandaşların hizmetine koşarak çalışmalarını aksatmıyor. Açtıkları sosyal tesisleri eğitim yuvası haline getirmiş durumdalar. Gaziantep’in eğitimine katkı sağlamak için bu alanda da en iyi çalışmaları yapma gayreti içinde. Çalışma hırsı ve azmiyle Gaziantepli ve Şahinbeylilerin gururu olan Başkanımıza ve ekibine ben de çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Cuma gününün en bereketli ve feyzi bol bir gün olduğunu dile getiren Milletvekili Koçer ise, bugünlerde şehitlerimiz için bol bol dua edilmesini istedi. Şehitlere Allah’tan rahmet dileyen Koçer, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na ise çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Müftü Polat dua etti. Duaların ardından protokol üyeleri kurdele kesimiyle sosyal tesisi hizmete açtılar. Açılıştan sonra Başkan Tahmazoğlu, Kaymakam Turan ve milletvekilleri çocuklara oyuncak dağıttılar .
Kaynak: İHA