Oktay Ekşi, Hurşit Güneş'in Ergenekon Sanıklarıyla İlgili İfadelerine İlişkin Konuştu

CHP Milletvekili Oktay Ekşi, Hurşit Güneş’in partisinin Ergenekon sanıklarına destek vermesini eleştirmek amacıyla söylediği belirtilen, “Silivri’ye gitmediğimiz gün bu parti düzelecek” ifadesini, “CHP’nin Silivri’ye gitmesine ihtiyaç olmadığı bir döneme ulaşırsak her şey normalleşir anlamında söylemiş olabilir” şeklinde yorumladı.

Oda tv davasını izlemek üzere Çağlayan’daki Adalet Sarayına gelen CHP milletvekili Oktay Ekşi adliye çıkışında Hurşit Güneş’in partisinin Ergenekon sanıklarına destek vermesini eleştirmek amacıyla söylediği belirtilen, “Silivri’ye gitmediğimiz gün bu parti düzelecek” ifadelerini yorumladı.

Haberleri görmediğini belirten Ekşi, Hurşit Güneş’in “Silivri’ye gitmediğiniz gün bu parti düzelecek ifadesini, “Çok muhtemelen CHP’nin Silivri’ye gitmesine ihtiyaç olmadığı bir döneme ulaşırsak her şey normalleşir anlamında söylemiş olabilir” şeklinde yorumladı.

Basın mensupları tarafından Güneş’in “Ergenekon sanıklarının aday gösterilmemesi için çok uğraştık ama başaramadık” yönündeki ifadeleri de sorulan Ekşi, “Bilemem, bilmediğim şey için yorum yapamam. Sizin söylediğinize dayanarak nasıl yorumladığımı duydunuz” dedi.

Basında yer alan bazı haberlere göre CHP Milletvekili Hurşit Güneş “Silivri’ye gitmediğimiz gün bu parti düzelecek. Beni orada göremezsiniz. Onların aday olmaması için birkaç arkadaş çok uğraştık ama başaramadık. Listeyi delip giren savcı İlhan Cihaner’in tutumuna da çok şaşırdım. Ben onu solcu biliyordum, meğer o ulusalcıymış” şeklinde ifadeler kullandığı belirtilmişti .
Kaynak: İHA