İnegöl Tarımına Su Dopingi

Bursa'nın İnegöl ilçesine bağlı Hamamlı köyünde İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan elektro sulama tesisi hizmete açıldı.

İnegöl Tarımına Su Dopingi
6 bin 300 metre uzunluğundaki borularla kapalı sistem yapılan sulama tesisinin 415 bin liraya mal olduğu bildirildi.

Elektro motopompa sistemi ile sağlanacak sulama sistemi ile hem damlama hem de yağmurlama yöntemleriyle 52 hektarlık alan sulanacak. Elektro sulama sisteminin açılışında konuşan Bursa İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Çelik, “Toplumumuza çok yararlı, insanlarımızın gelirini doğrudan doğruya arttırıcı bir tesisin açılışını yapıyoruz. Öncelikle hayırlı olsun. Burada bizim harcadığımız 500 bin TL'ye yakın bir rakam var. Ancak burada yaklaşık 60 hektarlık bir alan sulanacak. Aşağı yukarı 1 yıl içinde kendisini amorti edebilecek bir tesis. Dolayısıyla yaptığımız harcama değil bir nevi yatırım oluyor. Bu bakımdan yol yapmak, kanalizasyon yapmak, içme suyu yapmak bizim temel görevlerimizden ama vatandaşımızın doğrudan gelirini artırıcı bu tip tesisleri yapmak da lazım. İnşallah bu tip yatırımlar bundan sonraki dönemlerde de artarak devam edecek" diye konuştu.

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin de “Uzun yıllardır hasreti çekilen, suyun toprakla buluştuğu, buna bağlı olarak ürün kalitesinin, gelirin arttığı çok özel bir gündeyiz. İnegöl’de İl Özel İdare vasıtasıyla ve Devlet Su İşleri vasıtasıyla birçok sulama tesisi yapıyoruz. Hamamlı’da tesis ettiğimiz yer altı suyunun pompayla 60 hektar alana ulaştırıldığı ve ciddi bir birikimin buraya yatırım olarak toprağa gömüldüğü, ama bereketin fışkıracağı bir yatırım. Biz AK Parti olarak, 2023 hedefi koyduk. 25 bin dolar milli gelir, 2 trilyon dolar gayri safi milli hasıla, 500 milyar dolar ihracat. İşte bu rakamlara, bu hedeflere ulaşmak için bu yatırımları yapmamız gerekiyor" dedi.

Kaynak: İHA