Başkent'te Sivas Günleri

13-16 Eylül tarihlerinde, Atatürk Kültür Merkezi’nde Ankara Sivaslı Dernekler Federasyonu (ASİDEF) organizasyonu ile gerçekleştirilen ‘Başkent’te Sivas Günleri’ etkinliğinde açılan Suşehri standına vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği belirtildi.

Başkent'te Sivas Günleri
Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel ile birlikte ‘Başkent’te Sivas Günleri’ adlı programa katılan İlçe Kaymakamı Mehmet Demiral, “Başkentte Suşehri’ni tanıtmaktan dolayı mutluyuz. Bu tanıtım Sivas’ımız için ne kadar önem arz ediyorsa bir o kadar da Suşehri için önem arz ediyor. Başkentte Suşehri’ni tanıtmaktan dolayı mutluyuz. Etkinlik süresince, burada ilçemizin kuru fasulyesiyle, fıstığıyla, barajlarıyla, verimli topraklarıyla ve tüm değerleriyle en iyi şekilde tanıtıyoruz. Kısacası Suşehri’ni Ankara’ya getirdik. Bu Suşehri için çok önemli bir tanıtım. Suşehri’mizi zaten Türkiye’de bilmeyen yok. Sivas denince akla Suşehri, Suşehri denilince de akla Sivas geliyor. Bu anlamda ilçemiz Türkiye tarafından bilinen bir ilçe. Belediye ve kaymakamlığımız bünyesinde çalışan arkadaşlarımıza ve emeği geçen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. İlçemize de bu tanıtım günlerinin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel ise, “Ankara’da bu sene 2'incisini yaptığımız Başkentte Sivas Günleri standımızı açtık. Suşehri her zaman olduğu gibi kültürünü, doğal zenginliklerini ve ürünlerini dört gün boyunca Ankara’da yaşayan vatandaşlara anlatacak ürünlerini sergileyecek. Her yıl olduğu gibi Sivas’ta, Ankara’da ve İstanbul’da Suşehri’ni en iyi şekilde tanıtıyoruz. Bu tür etkinlikler insanların kaynaşmasında o yörenin ürünlerini, kültürünü bilmesinde önemli etken oluyor. Ben Ankara’da yaşayan tüm hemşerilerimi bekliyor. Stant’ımızın ilçemize hayırlar getirmesini diliyorum.” ifadelerini kullandı

Standa, AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Poyraz, CHP Sivas Milletvekili Malik Ejder Özdemir ve çok sayıda bürokrat ziyaret etti .
Kaynak: İHA