Ataköy Muhtarı Özdemir:

Afyonkarahisar'daki mühimmat deposunda meydana gelen patlama sırasında çevreye saçılan mühimmat nedeniyle Ataköy ve Kışlacık köyü sakinlerinin tedirginlikleri devam ediyor.

Ataköy Muhtarı Muharrem Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vatandaşların günlük işlerinin başına dönerek normal hayatlarını sürdürdüklerini ancak korkularının sürdüğünü söyledi.

Özdemir, ''Arazilerinde bomba kalmış olabileceği düşüncesiyle hala korkuyorlar. Patlamanın ardından psikolojisi bozulan vatandaşlarımız için uzman Doktorlar bölgeye geldi. Bir sıkıntımız yok ama tedirginliğimiz var'' dedi.

Muhtar Özdemir, önceki gün Ankara'ya gittiğini ve mühimmat deposunun yerleşim alanı yakınından kaldırılması için hazırladığı dilekçeyi Başbakanlık'a verdiğini belirterek, ''Mühimmat depolarıyla iç içe yaşıyoruz. İkinci patlama olma ihtimalinden çok korkuyoruz. Dilekçeyi verdim, uygun görülürse evlerimizle iç içe olan mühimmat deposu inşallah buradan taşınır'' diye konuştu.

Hasar tespitlerinden ve zararlarının karşılanacak olmasından vatandaşın büyük bölümünün memnun olduğunu dile getiren Muhtar Özdemir, bazı kişilerin ise tespitlere itirazda bulunduklarını kaydetti.

-Yol denetimleri sona erdi-

Öte yandan, patlamanın yaşandığı askeri tesislerin yakınında bulunan Kışlacık köyü yönüne, çevreye saçılan mühimmat nedeniyle güvenlik amacıyla giriş ve çıkışları kontrollü olarak veren jandarma ekipleri çalışmalarını sonlandırdı.

Ekiplerin, Ataköy ve Kışlacık köyü çevrelerinde devriye görevlerini sürdürdükleri öğrenildi.

Muhabir: Serdar Yılmaz - Mustafa Güngör

Yayıncı: Mürsel Çetin
Kaynak: AA