Adalet Bakanı Sadullah Ergin'den Açıklama

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, ''Türkiye, özellikle son 3 yıldır siyasi ve ekonomik sorunlarla boğuşan bir dünyada, kendi ülkesini, toplumunu, insanını bu çalkantılar içerisine sokmadan götürebilme, süreci devam ettirebilme gayreti içerisinde'' dedi.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin'den Açıklama
Ergin, Hatay İl Özel İdaresi Çok Amaçlı Salonu'nda düzenlenen Sosyal Destek Programı 2012 Hatay Projelerinin Toplu İmza Töreni'nde yaptığı konuşmada, Hatay'ın Türkiye'nin 81 vilayetinden biri olduğunu, ama kentin tarihi, geçmişte yaşadıkları, Türkiye'ye katılımıyla oluşturduğu sinerjiyle çok güzel ve özel bir yeri bulunduğunu kaydetti.

Dünyada önemli birtakım sosyal, siyasi ve ekonomik süreçten geçildiğini ifade eden Ergin, Avrupa'da kendi içerisinde bir ekonomik krizin, Kafkaslar'da, Ortadoğu'da, Kuzey Afrika'da sosyal sorunlar ve siyasi problemlerin bulunduğunu söyledi.

Dünyanın değişik yörelerinde siyasi çalkantılar, güvenlik sorunlarının bulunduğunu vurgulayan Ergin, şöyle devam etti:

''Bütün bunlara baktığımızda bu kadar sancılı bir dünyada, Türkiye, özellikle son 3 yıldır siyasi ve ekonomik sorunlarla boğuşan bir dünyada, kendi ülkesini, toplumunu, insanını bu çalkantılar içerisine sokmadan götürebilme, süreci devam ettirebilme gayreti içerisinde. Dünyanın 26'ncı büyük ekonomisi iken bugün 16'ncı büyük ekonomisi olan bir Türkiye var. Bugün, Merkez Bankası rezervleri 100 milyar doları aşmış bir Türkiye var. Bundan 10 yıl önce, 36 milyar dolar ihracatı olan bir Türkiye vardı, bugün ihracatta 140 milyar doları aşmış bir Türkiye bulunuyor. 10 yıl önce IMF'ye 23,5 milyar dolar borcu olan bir Türkiye vardı, bugün ise 1,5 milyar dolar borcu olan bir Türkiye var. Bu borcu da istediğimiz zaman kapatabilecek kudretteyiz.''

Türkiye'nin 2002 yılında 6 bin 500 kilometre bölünmüş yolunun bulunduğunu vurgulayan Ergin, bugün yıl sonu itibariyle 22 bin 500 kilometre bölünmüş yolu olan bir Türkiye'nin olacağını söyledi.

Türkiye'de 10 yıl önce 25 havaalanına uçuş yapıldığına, bugün ise bunun 46'ya yükseldiğine dikkati çeken Ergin, bütün bunların ülkenin, 74 milyonun elde ettiği sonuç ve başarılar olduğunu belirtti.

- ''Hatay'da bereketli bir dönemden geçildi'' -

Hatay'da eksik olan altyapının ikmali, inşası açısından bereketli bir dönemden geçildiğini vurgulayan Ergin, havaalanının gündemden çıktığını ve bu yatırımın kente çok şey kattığını kaydetti.

Bugün, sosyal içerikli 79 projeyle ilgili imza töreni yapacaklarını ifade eden Ergin, kentte her geçen gün hayatı kolaylaştıracak, yaşama standardını yükseltecek, sevinçleri, kıvançları arttıracak, insanların göğsünü gerdirecek çalışmalara imza atmanın peşinden koşulması ve gündemin bu olması gerektiğini söyledi.

Bu şehirde yaşayan her vatandaşın endişesinin kendi endişeleri olduğunu ifade eden Ergin, ''Bu endişelere ilişkin devletimiz, kurumlarımız, hükümetimiz sorumluluğunun bilincinde, gerekli adımları atıyor, tedbirlerini alıyor. Onun ötesinde sivil toplum örgütlerimizin, yerel yönetimlerin, vatandaşların kilitleneceği bir tek hedef var, hep daha yükseğe, ileriye yoğunlaşmak ve oralara yönelik projeler üretmek'' diye konuştu.

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz ile DOĞAKA Genel Sekreter Vekili Onur Yıldız'ın da birer konuşma yaptığı törenin ardından kabul edilen 79 projenin yürütücü kurum ve kuruluşlarına belgeleri verildi.

Muhabir: İsmihan Özgüven

Yayıncı: İsa Sansar
Kaynak: AA