Taksim'de '12 Eylül' Protestosu

Taksim Meydanı’nda biraraya gelen çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, 12 Eylül askeri darbesini protesto etti.

Bir çok dernek, sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcisi, Taksim'de 12 Eylül askeri darbesini protesto etmek için bir araya geldi. Taksim Meydanı'ndan sloganlar eşliğinde Galatasaray Lisesi önünü kadar yürüyen grup adına burada basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasını okuyan Nimet Tanrıkulu, "12 Eylül sürüyor. Mahkûm edene kadar peşlerindeyiz, yargılayacağız" dedi.

İnsan Hakları Derneği (İHD) adına konuşan Ümit Efe ise, “Katledilenler, darağacında idam edilenler, gözaltında kaybedilenler için, onlar adına bir söz söylemek için burada toplandık. İnsan hakları mücadelesi, ne yazık ki ülkemizde 12 Eylül koşullarında hapishanelerin önünde işkencelere karşı direnen anaların çığlığı olarak doğdu. Ve halen ülkemizde, yanı başımızda süren savaş, darbeci zihniyetin uygulamaları, Roboski’de katledilen sivil insanların varlığı ve hâlâ Kürt halkı üzerinde uygulanan inkâr politikaları devam etmektedir. Biz AKP iktidarının sözüm ona demokrasi aldatmacalarına kanmadan, 12 Eylül darbecilerini toplumun ve tarihin vicdanında gerçek ve adil bir biçimde yargılanana kadar mücadelemize devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

12 Eylül sürecinde hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunun grup, daha sonra dağıldı .
Kaynak: İHA