Salihli’de Doğal Sağlık

Salihli Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Sungur, Kurşunlu Kaplıcaları’nın bulunduğu Kurşunlu vadisinde doğanın bütün görkemiyle konuklarını kucaklamayı beklediğini belirterek, Kurşunlu ve kükürtlü suya sahip kaplıcaların şifalı suları birçok hastalığın yardımcı tedavisinde önerildiğini söyledi.

Salihli’de Doğal Sağlık
Sungur yaptığı açıklamada; “Şifalı sular yaklaşık 43 ila 91 derece arasında değişen sıcaklığa sahip ve beş kaynaktan sağlanıyor. Kaplıca suyunun romatizmaya, cilt ve kadın hastalıklarına, solunum yolu hastalıklarına, sinirsel rahatsızlıkları ve kireçlenmelerin tamamlayıcı tedavisine olumlu etkileri görüldüğü belirtiliyor. İzmir-Ankara Karayolu üzerinde Salihli’ye 6 kilometre mesafede yaz-kış yemyeşil olan bir vadinin içinde yer alan kaplıcalar yenilenen odaları ve çevresi ile her mevsim konuklarını ağırlıyor. Toplam 86 ev,270 yatak kapasiteli tesislerde 2 adet kapalı yüzme havuzu (Bay-Bayan), 2 adet Sauna (Bay-Bayan), 8 adet özel jakuzili oda bulunan Kurşunlu kaplıcalarında 1 cami,1 restaurant, 1 cafe, 1 market ve bir de fırın ile konuklarımız kendilerini evinde gibi hissederken, muhteşem doğası ve şifalı suları ile hayat buluyor. Kaplıca, on günlük devreler halinde misafir kabul ediyor.

Çoğu yatak odası ve bir salondan oluşan bitişik düzen, tek katlı 86 konut var. İki, üç ve dört yataklı apartlarda konaklamak ve her gün, dilediğiniz ya da gerektiği kadar banyo almanız mümkün. Üç ve dört yataklı villa tarzı odalar, iki yataklı ev tipleri mevcut. Tüm evlerde küvetli banyo, kalorifer, buzdolabı, gaz ocağı, mutfak düzeneği, oturma grubu ve telefon var. Tesiste, günü birlik olarak yararlanılabilecek iki kapalı havuz, sekiz jakuzili banyo ve iki de sauna yer alıyor. Ayrıca günlük gereksinimlerinizi karşılayabileceğiniz restoran, kafeterya, market, kasap, manav, fırın da bulunuyor.” dedi.

Kaynak: İHA