Gökçek, Pursaklar'da Sacit Safi Parkını Açtı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Pursaklar'da Sacit Safi parkını açtı.

Park açılışı dolayısıyla düzenlenen törene eski bakan Fehim Adak, AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan, Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, bazı milletvekilleri ve vatandaşlar katıldı.

Gümüşköy Sitesi'nin karşısındaki parkın açılışı öncesinde tören alanına gelen belediyeye ait bando, Afyonkarahisar'daki patlamada şehit olan Astsubay Murat Döver'in evinin yakınında bulunulduğu için ve diğer şehitlerde düşünülerek dinleti sunmadı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı sonrasında konuşan Başkan Gökçek, dünyada kent merkezinde en çok rekreasyon alanı olan şehrin Ankara olduğunu söyledi.

Dünyanın hiçbir ülkesinde bu kadar rekreasyon alanı bulunmadığını belirten Gökçek, 19 yıl önce göreve geldiklerinde kişi başına 2,08 metre kare yeşil alan düştüğünü, şimdi kişi başına düşen yeşil alan miktarının 18,3 metre kareye çıktığını bildirdi.

Gökçek, parkı ise Keçiören Belediye Başkalığı döneminde yaptıklarını anımsatarak, aradan 25 sene geçtikten sonra yenilemesinin de kendilerine kısmet olduğunu ifade etti.

Sacit Safi'nin de mesai arkadaşı olduğunu anlatan Gökçek, onun titiz bir insan olduğunu söyledi.

Gökçek, bir evi nasıl kadın topluyorsa Safi'nin ''kenti toplayan bey'' olduğunu kaydetti.

Diğer konuşmaların da ardından Başkan Gökçek beraberindekilerle açılış kurdelesini keserek parkı gezdi.

Muhabir: Ertuğrul Subaşı

Yayıncı: Ebubekir Gülüm
Kaynak: AA