Eğitim-sen, 4+4+4'ü Protesto Etti

EĞİTİM-SEN üyesi bir grup, 4+4+4 eğitim sistemini yürüyüş yaparak protesto etti.

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (EĞİTİM-SEN) üyesi bir grup, 4+4+4 Eğitim Sistemini protesto için Avcılar’da yürüyüş gerçekleştirdi. Marmara Caddesi üzerinde yürüyen grup üyeleri, ‘15 Eylül’de Ankara’dayız’, ‘AKP Elini Eğitimden Çek’, “AKP Halka Hesap Verecek” şeklinde sloganlar attı.

Tamamlanan yürüyüşün ardından grup adına basın açıklamasını yapan Eğitim-Sen 7 No’lu Şube Başkanı Emin Ekinci, “4+4+4 dayatması nedeniyle okul kapıları yeni eğitim öğretim yılında büyük bir kaosa açılmaktadır. Eğitimde yaşanacak kaosun tek sorumlusu okul öncesi çağdaki çocukları zorla İlkokula kaydeden AK Parti iktidarıdır” dedi.

Okullarda yaşanacak sorunlara dikkat çeken Ekinci, “En büyük sorunlardan birisi 1-1,5 buçuk yaş farkı olan çocukların 60 ve 83 ay arası çocuklarla aynı sınıflarda eğitim görecek olmasıdır. Çocukların sosyal ve duygusal gelişmişlik düzeyleri ve yaş farkı 1.sınıf için büyük sorunlar yaratacaktır. Bu durum özellikle 60-72 ay yaş gurubunda ‘okul korkusu’ ve ‘okula gitmek istememek’ gibi sorunları beraberinde getirecektir” diye konuştu.

"OKULLARIN ALT YAPISI 4+4+4 SİSTEMİNE HAZIR DEĞİL" Okullardaki alt yapı vedonanım eksikliklerine dikkat çeken Ekinci, “İlkokulların yarısından fazlasının alt yapı ve fiziki donanımları özellikle 1.sınıfa başlayacak çocuklar için uygun değildir. Yüksek sıralar tuvalet ve lavobolar 72 aydan küçük çocuklar için ciddi kaza tehlikeleri içermektedir. Okullarda yaşanacak kazaların sorumlusu uyarılarımızı önemsemeyen Milli Eğitim Bakanlığı’dır” şeklinde konuştu.

Grup, burada yapılan basın açıklamasının ardından olaysız şekilde dağıldı .
Kaynak: İHA