Dün Gece Hakkari'de Sıcak Saatler Yaşandı

Hakkari’de dün gece saatlerinde sıcak saatlerin yaşandığı Depin bölgesinde önlemler sürerken, sabah saatlerinde güvenlik noktalarında bulunan zırhlı araçlardan Helel Vadisi'ne açılan ateş, bölgeye giren İHA ekibi tarafından görüntülendi.

Dün Gece Hakkari'de Sıcak Saatler Yaşandı
Şehrin üst kısımlarında bulunan bütün güvenlik ile şehirden 7 kilometre uzaklıktaki Depin noktası çevresinde dün gece eş zamanlı olarak ateş sesleri duyuldu. Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'ndan kalkan helikopterler, Sümbül Dağı ve Helel Vadisi'ni ateş altına aldı. Birçok vatandaş çarşı merkezinde çatışma anını görüntülemek için cep telefonlarına sarılırken, şehir semaları silah sesleri ile yankılandı. Yetkililer herhangi bir açıklama yapmazken, ancak olayın üzerinden yarım saat geçtikten sonra Hakkari Valiliği bazı basın yayın organlarına bilgi vererek, polis noktasına taciz ateşi açılmadığını aktardı.

VALİLİK: "TACİZ DEĞİL, GRUBA MÜDAHALE EDİLDİ"

Hakkari Valiliği yetkilileri, heronlar ve şehrin üst kısımlarında bulunan termal kameraların Helel Vadisi'nde görüntü aldığını, söz konusu PKK grubunun Depin polis kontrol noktasına saldırabileceği ihtimaline karşı bu noktaların ateş altına alındığını açıkladı.

Hakkari’de helikopterlerin bölgeden ayrılmasından sonra Sümbül ve Cilo Bozul dağları istikametinde bulunan bölgelerin savaş uçakları tarafından sabaha kadar bombalandığı belirtildi.

GÜNDÜZ SAATLERİNDE DE HAREKETLİLİK DEVAM ETTİ

Akşam saatlerinde silah seslerinin hiç susmadığı Hakkari-Van karayolu üzerindeki Depin polis kontrol noktasındaki zırhlı araçlardan Helel Vadisi bölgesine sabah saatlerinde de yeniden ateş açıldı. Yaşanan sıcak saatler İHA muhabiri tarafından da saniye saniye görüntülenirken, güvenlik önlemlerinin üst seviyeye çıkartıldığı Depin polis noktasında karayolunda seyir halinde bulunan araçlar aranarak kimlik kontrolü yapılıyor

Kaynak: İHA