Chp’li Baydar’dan Ak Parti’li Erdem’e Cevap

CHP Aydın Milletvekili Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar, AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem’in kendisinin açıklamalarıyla ilgili eleştirilerine cevap verdi.

Chp’li Baydar’dan Ak Parti’li Erdem’e Cevap
Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Cumhuriyet Halk Fırkası’nın üyelerinin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün belirtmiş olduğu özgür ve bağımsız düşüncelere sahip olduğunu savunan Baydar, “Sayın Mehmet Erdem’in acaba kendisine ait bir düşüncesi bulunuyor mu? Sayın Erdem’e göre; siyasetçi demek Bakan’a yöneltilen soruları üstlenerek cevap vermek, gezilerinde bürokratlara telefon açarak boş sözler sunmak olabilir. Ama ben, ekmeğini yediğim, suyunu içtiğim ve havasını kokladığım ülkem için çalışmayı yeğliyorum. Aydın ve Van illerimizde yapmış olduğum açıklamalar arasında bir fark yoktur. ‘Silahlar susmalı, kan durmalı o zaman oturup konuşalım’ demenin ‘Çözüm yeri Türkiye büyük Millet Meclisi’dir’ düşüncesini paylaşmamın neresi teröre destek vermektir? Ulus bütünlüğünün korunarak, tek bir bayrağın altında el ele kardeşliği kurabilmenin gayretinde olmak teröre destek vermek midir? Aydın’da şehit olmasın demek suç mudur?” dedi.

10-14 Eylül tarihleri arasında doğu illerinde ziyaretlerde bulunduğunu anımsatan Baydar, “10-11 Eylül 2012 tarihleri arasında Van merkez, Muradiye, Erciş ve Gevaş ilçelerimizdeydim. 12 Eylül tarihinde Tatvan ve Bitlis’teydim. 13-14 Eylül tarihleri arasında Siirt’teyim. Analar ağlamasın, şehitler olmasın diyerek; Doğu ve Güneydoğu’nun ekonomik gücünü kazanabilmesi adına elimi taşın altına koydum. Ben ülkemin huzuru, birliği ve beraberliği için doğru bildiğim yolda bana güvenenler ile yürümeye devam edeceğim. Sayın Mehmet Erdem, ziyaret etmiş olduğum bu illerimize gelerek vatandaşlarımıza düşüncelerini açıklasın, çözüm önerilerini dile getirsin” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA