Burdur'da Okul Servis Araçlarının Denetimi Yapıldı

Emniyet Müdürlüğü tarafından okul servis araçlarınında denetim yapıldı.

Eski pazar yerinde 34 servis aracında yapılan denetimlerde, servis araçlarında uyulması gereken hususlar kontrol edildi.

Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Mehmet Ali Özuğur, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2012-2013 eğitim ve öğretim yılında hizmet verecek 34 servis aracının kontrolünün yapıldığını bildirdi.

Okul servis araçlarının hizmet yönetmeliğinin 4'üncü maddesindeki şartları taşıyıp taşımadıklarını incelediklerini ifade eden Özuğur, kontrollerde herhangi bir eksiklik bulunmadığını söyledi.

Denetimlerin okula başlayacak öğrencilerin ulaşımlarının güvenli bir şekilde sağlanması amacıyla yapıldığını kaydeden Özuğur, ''Kontrollerde sürücülerin SRC belgeleri, belediye izin belgesi, emniyet kemerleri ve araçların arkasındaki okul taşıtları ile 'dur' levhalarının standartlara uygunluğu, yangın söndürme tüplerin olup olmadığı ve servis araçlarında bulunması gereken malzemeler kontrol edildi'' dedi.

Okullarda trafik ve asayişin sağlanması amacıyla öğrencilerin okul giriş ve çıkışlarında gerekli tedbirlerin alınacağını vurgulayan Özuğur, kontrollere öğrenci ve ve velilerin mağdur olmaması için önem verdiklerini kaydetti.

Muhabir: Volkan Poliçe

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Kaynak: AA