Bitlis'te Öğretmenlere Uyum Semineri Veriliyor

Milli Eğitim Bakanlığı'nca Bitlis'e atanan 363 öğretmene uyum semineri veriliyor.

Oya Havare İlköğretim Okulu'nda verilen seminere katılan Bitlis Vali Yardımcısı Akif Pektaş, öğretmenliğin ulvi bir meslek olduğunu söyledi.

Öğretmenlerin görevlerini eksiksiz şekilde yerine getireceğinden şüphe duymadığını ifade eden Pektaş, şöyle konuştu:

''Öğretmenlik mesleğinin ne kadar kutsal olduğu hakkında nutuk atmaya gerek yok. Öğretmenlik mesleğinin ne kadar ulvi olduğunu göreceksiniz. Sizler resmi olarak görev yaptığınız her yerde şanlı Türk bayrağının temsilcilerisiniz. Cennet vatanımızın cennet bir köşesindeyiz. Ben bir tarihçi değilim. Ancak Bitlis, Anadolu'nun 'anahtar kenti'dir. Bunun en anlama geldiğini, burada kaldıkça daha iyi idrak edeceksiniz. Selçuklu medeniyetinden kalan o değerleri gördüğünüzde bu bölgenin ne derece önemli olduğunu anlayacaksınız. Sonuçta sizler yeni neslin mimarları olacaksınız. Toplumumuzda her alanda faaliyet gösterecek insanları yetiştirmekle mükellefsiniz. Zor şartlar altında görev yapacaksınız. Tabi derdiniz ve sıkıntınız olduğunda elimizden geldiği kadar size yardımcı olmaya çalışacağız.''

Öğretmenlerin görev yaptıkları yerlerde genç beyinlere ışık tutmak zorunda olduğunu belirten Pektaş, öğretmenlerin örnek kişiler olması gerektiğini ifade etti.

Bitlis Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz ise, özellikle çevreyi tanıma, öğretmenlik mesleğinin çevreyle olan bağlantıları, bölgenin yapısı ve kademeli eğitim sistemi hakkında bilgi verdi.

Korkmaz, ''Her zaman dışardan gelen bir göz, taze bir kan ve taze bir nefes, bu anlamda mutlaka farklı bir bakış açısı getiriyor. Eğitim sistemi değişti ve kademeli eğitime geçildi. Açıkçası olması gereken de buydu. Dünyanın hiçbir yerinde kimse 8 yıllık eğitim yapmıyor'' dedi.

Muhabir: Şener Toktaş

Yayıncı: Berin Arslan Çetin
Kaynak: AA