Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı Komisyonundan Bolu Valisine Ziyaret

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ), Devlet Personel Başkanlığı ile çalışma ziyareti için Türkiye’de bulunan Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı Komisyonu üyeleri, Vali İbrahim Özçimen’i ziyaret etti.

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı Komisyonundan Bolu Valisine Ziyaret
Azerbaycan heyetinin Vali Özçimen’i ziyaretine Devlet PerSonel Başkanlığı Başkan Yardımcısı Şaban Talaş, Teşkilat ve Yönetimi Geliştirme Daire Başkanı Adem Dinç, Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Birim Sorumlusu Murat Bilgen ile Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı Devlet Kulluğu Meselelerinden Sorumlu Komisyon ve aynı zamanda heyet Başkanı Behram Xelilov, komisyon adına Rasim Hasanov ve Könül Abasova ile Azerbaycan Ulaştırma Bakanlığı’ndan Vaqif Hacıbeyli ve Azerbaycan İktisadi Kalkınma Bakanlığı’ndan Sevinç İsmayilova katıldı.

Ziyarette, Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı Devlet Kulluğu Meselelerinden Sorumlu Komisyon Başkanı Behram Xelilov, “Biz Türkiye’nin kültürüne, mutfağına ve insanlarına yakınız. Biz ziyaret ettiğimiz her yer ile kardeş ve arkadaş oluyoruz. Türkiye’nin desteğini her zaman görüyor ve hissediyoruz. Bolu doğasıyla gerçekten çok güzel bir yer. Burada bulunmaktan çok memnunuz. Bizleri kabul ettiğiniz için teşekkür ederim” dedi.

Bolu Valisi İbrahim Özçimen de ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Bolu’nun doğal güzellikleri, nüfusu ve turizmi ile ilgili misafirlere bilgiler verdi. Vali Özçimen, “Azerbaycan bizim için kardeş ülke. Sevinci ile sevinir, üzüntüsü ile üzülürüz. Sizleri ilimizde ağırlamaktan Son derece mutluyum. İlimize hoş geldiniz. Doğa harikası bu kenti daha iyi tanımanızı isterim” diye konuştu.

Vali İbrahim Özçimen, günün anısına Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı Devlet Kulluğu Meselelerinden Sorumlu Komisyon Başkanı Behram Xelilov’a üzerinde Bolu Valiliği logosu bulunan porselen bir hediye tabağı verirken, Xelilov da Vali Özçimen’e üzerinde Azerbaycan kültürünün motiflerinin bulunduğu bir tablo hediye etti .
Kaynak: İHA