Konuşan Kitap Şenliği Bu Yıl İzmir’de

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün liderliğinde dört yıl önce başlatılan konuşan kitap şenliklerinin bu yıl beşincisi İzmir’de düzenlenecek.

Konuşan Kitap Şenliği Bu Yıl İzmir’de
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün liderliğinde, eşi Hayrünnisa Gül’ün himayesinde Türkiye okuyor kampanyasına paralel olarak yürütülen ve toplumun her kesiminde okuma bilinci geliştirmek amacıyla dört yıl önce başlatılan etkinlik bu sene İzmir’de yapılacak.

Vali Cahit Kıraç, ana sponsor Türk Telekom firması ile valilik binasında yaptığı protokol töreninde, “Nüfus potansiyelimizi, ekonomik, sosyal ve kültürel gelişmenin ana unsuru olan insan sermayesine dönüştürebilmek için yeni nesillere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak bir zorunluluktur. Bu bağlamda konuşan kitap şenliği ile İzmir’imizin yetiştirdiği ve ülkemize kazandırdığı sanat, spor, düşünce dünyasının önde gelen isimleri halkla buluşturmaktır. Valiliğimiz tarafından yürütülen konuşan kitap şenliğinin ana sponsoru Türk Telekom adına bölge müdürü Yücel Yaşar ile protokol imza töreni gerçekleştirdik. Şenliğin İzmir ayağını Valiliğimiz ve Ege Turizm Derneği yürütecek” dedi.

Daha önce İstanbul, Şanlıurfa, Kayseri ve Ordu’da gerçekleştirilen konuşan kitap okuma şenliklerinin beşincisi bu sene 12 Ekim 2012 tarihinde başlayarak İzmir halkıyla buluşacak.

9 EYLÜL KUTLAMASI TARTIŞMASINDA Kanıt POLEMİĞİ
Vali Kıraç, basın mensuplarının, 9 Eylül kutlama programı çerçevesinde yaşanan bayrak tartışmalarına ilişkin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun, "Elimizde kamera kayıtları var, tören programına ilişkin evrak 10 Eylül'de imzalatıldı" şeklindeki açıklamasını sorması üzerine, "Ben İzmir Valisiyim, konuyu bilmeden açıklamam. Benim dediğim nettir. Ne kamera kaydı varmış. Evraklar bizde, toplantıyı yapan biziz. Net bir şekilde söylüyorum, toplantı yapılmış ve gereği icra edilmiş. Benim açıklamamı bu işin ev sahibi olarak alıp değerlendirmeniz lazım" cevabını verdi.

Kıraç, daha sonra valilik görevlilerinin uyarısı üzerine, "Türk Yıldızları'nın gösteri programı ilk ana programda yer almamış. Bize etkinliklerden önce kendileri talepte bulunup kurtuluş gününde gösteri yapmak istediklerini talep ettiler. Onlardan talep gelince yeniden bir toplantı yapıldı ve karar alındı. Belki o görüntü kayıtlarındaki odur” dedi .
Kaynak: İHA